Einstein a legjobban kereső halottak között

2010.04.16. 14:13 Módosítva: 2010.04.16. 14:14
A Forbes Magazin idén is összeállította a legjobban kereső halottak listáját. Michael Jackson csak a harmadik, a második helyre ötven éve halott musicalszerző került, Albert Einstein pedig a kilencedik lett.

A Forbes idén is összeállította a legjobban kereső, halott sztárok listáját. Az első helyen még mindig Yves Saint Laurent áll, aki tavaly 350 millió dollárt hozott leginkább a nevével márkázott divatcikkekkel az örökösöknek. Ennél jóval többet fialt volna a divattervező, ha az ingóságaiból befolyó több mint 400 millió dollárt nem jótékony célra ajánlották volna fel az örökösök.

Richard Rodgers zeneszerző és Oscar Hammerstein áll a lista második helyén, a sikeres Broadway-musicalaket jegyző szerzőpáros 235 millió dollárt kalapozott össze. Rodgery egyébként 1979-ben, míg Hammerstein már 1960-ban elhunyt, ennek ellenére évek óta több százmillió dollár jogdíj folyik be a műveik után.

Michael Jackson csak a harmadik lett a listán, mindössze 90 millió dollárt termelt halála óta. A bevételek a megnövekedett lemezeladásokból, a This is it című film jegyeladásaiból és néhány relikvia eladásából származnak. A negyedik a Forbes szerint Elvis Presley, az ötödik pedig Tolkin, a Gyűrűk Ura szerzője. Utóbbi 50 millió dollárt hozott 2009-ben az örökösöknek.

Az első tízbe még bekerült Michael Crichton, a Jurassic Park, vagy éppen a Vészhelyzet-sorozat írója, ötletadója, és John Lennon is. Talán a meglepőbb, hogy Albert Einstein is bekerült a tíz legjövedelmezőbb halott közé, miután tízmillió dollárt fizettek azért, hogy nevét reklámokban használják fel, vagy éppen plázát nevezzenek el róla.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport