Máté, Mirella
4 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Placido Domingo a hamu miatt nem mehetett Moszkvába

2010.04.19. 17:59
Több koncert, színházi előadás és egyéb kulturális esemény marad el az izlandi Eyjafjöll vulkán kitörése után elrendelt nemzetközi légtérzár miatt.

Se vágy villamosa

Eszenyi Enikő színművész egy szöuli konferenciáról nem tud hazajutni, ezért hétfőn és kedden elmarad a Budapesti Kamaraszínház A vágy villamosa című előadása. A színésznő ugyancsak főszerepet játszik a Vígszínház A kertész kutyája című produkciójában.

Premier marad el csütörtökön a budapesti Szkéné Színházban: a brit-magyar Scallabouche Company Moment House – A Pillanat ház című előadását a légtérzár miatt kénytelen októberre halasztani.

Se Steve Hacket

Nem tud fellépni Magyarországon Steve Hackett sem. A Genesis egykori gitárosa a 15 éves jubileumát ünneplő Djabe együttessel lépett volna fel kedden Kecskeméten, szerdán Debrecenben, majd csütörtökön Szombathelyen. A Művészetek Palotájában azonban május 17-én megtartják a Djabe és Steve Hackett koncertjét.

Se Buth Lacy

Kedden a budapesti IBS Színháztermében a Budapest Jazz Orchestra adta volna elő a Dániában élő amerikai zongorista, zeneszerző Butch Lacy legfrissebb, eddig sehol nem hallható műveit, a lemezbemutató koncert azonban a vendégművész hiányában elmarad.

Se soundpainting

Nem tartják meg azt a soundpainting (hangfestés) mesterkurzust sem, amit hétfőtől szerdáig rendeztek volna a Zeneakadémián a párizsi Conservatoire improvizáció tanára, Vincent Le Quang vezetésével. Az amerikai Walter Thompson által az 1980-as években kifejlesztett soundpainting olyan speciális vezénylési technika, amely lehetővé teszi, hogy a karmester és a zenekar rögtönzésszerűen kommunikáljon egymással. A programra várhatóan csak ősszel kerül sor.

Se Moszkva

Az izlandi vulkánkitörés miatt megbénult légi közlekedés Plácido Domingo és a moszkvai közönség számításait is keresztül húzta, a művész ugyanis nem jutott el az orosz fővárosba. A tenor hétfőn adott volna koncertet Moszkvában, a fellépést azonban a vulkánhamu-felhő miatt törölték. Domingo műtétje és hat hétig tartó pihenője után pénteken Milánóban visszatért a színpadra.