Bertrand Cantat letöltötte büntetését

2010.07.30. 08:45
Hét évvel Marie Trintignant francia színésznő erőszakos halála után végleg letöltötte büntetését a gyilkosság miatt elítélt egykori élettársa, Bertrand Cantat francia énekes.
Bertrand Cantat
Bertrand Cantat

A csütörtöki nappal a 46 éves Cantat feltételes szabadságvesztése is lejárt, így már teljesen szabad, mentes mindenféle igazságügyi ellenőrzéstől, korlátozástól, közölte ügyvédje. A Noir Désir alternatív rockegyüttes énekesét 2007 októberében jó magaviselete miatt helyezték feltételesen szabadlábra, miután nyolcéves börtönbüntetésének csaknem felét leülte.

A francia férfit 2004 márciusában Litvániában ítélték el, mert egy veszekedés során egy szállodai szobában megölte Marie Trintignant-t. Az énekest saját kérésére néhány hónappal később áthelyezték egy francia börtönbe. 2007 őszén történt szabadlábra helyezésekor egyebek mellett kikötötték, hogy - büntetése idejének teljes lejártáig - a bűntényről nem nyilatkozhat a sajtónak, arra sem dalaiban, sem videofelvételein nem utalhat.

Az énekes együttesével, a Noir Désirrel továbbra is zenél, de kiadója szerint erre az évre nem terveznek új albumot. Ez év januárjában újabb tragikus fejezetet jelentett az énekes életében, hogy volt felesége, két gyermekének anyja, Rády Krisztina műfordító, kulturális szervező, a Párizsi Magyar Intézet (PMI) egykori művészeti vezetője öngyilkosságot követett el dél-franciaországi otthonában. Bertrand Cantat a házban tartózkodott, de - a rendőrség szerint - aludt, amikor a 42 éves nő felakasztotta magát.