Rátóti Zoltán kaposvári színiigazgató lesz

2010.08.17. 11:35
Napokon belül felkerülhet a pont Rátóti Zoltán kaposvári direktorrá választásának ügyére; a Nemzeti Színház társulati tagjának pályázatát a szakmai bizottság egyetértéssel továbbította a döntéshozókhoz - írta keddi számában a Somogyi Hírlap.

A váratlanul elhunyt Schwajda György testamentumának részeként nemcsak az új évad műsortervét, de javaslatként utóda nevét is örökül hagyta. Anév: Rátóti Zoltáné, olvasható a Somogyi Hírlapban.

A kaposvári Csiky Gergely Színház direktori székére öt pályázat érkezett a július közepi határidőre: Rátóti Zoltán mellett Keszég László rendező, a Kaposvárról indult Lukáts Andor színész-rendező, Téri Sándor, a tatabányai színház szakmai igazgatóhelyettese és Borbás János színész-jogász aspirált a vezetői állásra.

Az állásfoglalást adó szakmai testületben hatan szavaztak: Oberfrank Pál veszprémi igazgató, Csáki Judit színikritikus, tanszékvezető, Tóth Géza szakszervezeti megbízott, Giber Vilmos kulturális tanácsnok, a grémiumot vezető Oláh Lajosné alpolgármester és a minisztérium küldöttje. Ascher Tamás rendező, a Színház- és Filmművészeti egyetem rektora telefonon, Márta István színházigazgató levélben foglalt állást, de ezt szavazatként nem vették figyelembe.