Jacko anyja az AEG-et okolja a fia haláláért

2010.09.16. 17:54
Katherine Jackson keresetet nyújtott be az AEG rendezvényszervező cég ellen. Szerinte ha megfelelő orvosi ellátást biztosítottak volna a tavaly nyáron elhunyt popsztárnak, és hagyják pihenni, a fia még ma is élne.

A Los Angeles-i bíróságon benyújtott perirat részletesen kitér arra, hogy a nagy londoni visszatérő koncertsorozatra készülő Michael Jackson a próbákon készült felvételeken állandóan fázott, indokolatlanul melegen volt öltözve és szemmel láthatóan nem érezte jól magát, ám a koncertszervezők egyetlen próbát sem engedtek elhalasztani.

Katherine Jackson azért is hanyagsággal vádolta a céget, mert Conrad Murrayt bízták meg fia orvosi kezelésével. A Jackson halála ügyében lefolytatott vizsgálat után az orvost gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg, de Murray ártatlannak vallja magát.

Az elhunyt sztár anyja kártérítési igénnyel lépett fel legidősebb unokája, Prince Michael képviseletében is, akit a dokumentum szerint komoly megrázkódtatás ért, mivel tanúja volt apja haldoklásának. Michael Roth, az AEG szóvivője kijelentette, hogy nem látták a keresetet, ezért egyelőre nem nyilatkoznak az ügyben.

Michael Jackson  2009. június 25-én, 50 évesen hunyt el egy Los Angeles-i kórházban. Az orvos szakértői vizsgálat kiderítette, hogy a sztárt folyamatosan erős nyugtatókkal és műtéteknél használatos altatóval kezelték álmatlanság ellen, és ez vezetett a halálához. Az énekes apja, Joe Jackson korábban a szövetségi bíróságon perelte be Conrad Murrayt fia haláláért. A felhozott vád szerint az orvos gondatlanul járt el, és hazudott a Jackson újraélesztésén fáradozó kórházi orvosoknak. Murray ügyvédje szerdai beadványában indítványozta, hogy a bíróság ejtse az ügyet.