Kutyagyilkossággal vádolják Steven Seagalt

2011.09.05. 11:19

Steven Seagal filmszínészt azzal vádolja egy phoenixi férfi, hogy részt vett 11 hónapos kutyájának meggyilkolásában, írja a New York Daily News. Segal mostanában éppen nem filmet, hanem egy tévés valóságshow-t forgat, amiben önkéntes seriffhelyettesként szolgál a Maricopa megyei seriff hivatalánál.

A helyi seriff jól ismert alakja az internetes folklórnak. Joe Arpaio az Egyesült Államok legkeményebb seriffjének nevezi magát, 2008 óta rendszeres szereplője tévéműsoroknak, amik szinte kivétel nélkül arról szólnak, milyen határozott eszközökkel lép fel még a legpitibb bűnözőkkel szemben is. Megalkuvást nem tűrő hozzáállását a Contraband zenekar egy Fuck Joe Arpaio című számban meg is örökítette.

A mostani eset során Arpaio kommandósai és a hozzájuk csapódó Seagal (aki éppen a Steven Seagal Lawman, azaz Steven Seagal a törvény embere című reality-t forgatta) azért rontottak rá egy Jesus Llovera nevű férfi farmjára, mert illegális kakasviadalok rendezésével gyanúsították. Llovera szerint a rajtaütés során a kutya mellett 100 kakast is legyilkoltak.

Arpaio szerint semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy Seagal vagy bárki fejbe lőtte volna a kutyát. "Ha az embereim, vagy a hozzánk csapódott Mr. Seagal valóban fejbe lőtt volna egy kiskutyát, azt csak lefotózta volna valaki. Álljin elő, mutassa be a fotót, és akkor elhiszem. Addig viszont hagyjanak békén ezzel a marhasággal" - nyilatkozta az egyik helyi lapnak.

Llovera ügyvédje szerint Seagaltól azt szeretnék, hogy bocsánatot kérjen a rajtaütésben játszott szerepe miatt, pontosabban nem is a kutya lelövése miatt, hanem azért, mert egy páncélozott gépjárművel áthajtott a kerítésen, és hatalmas kárt okozott a birtokon. A károsult farmar (akit egyelőre nem vádolnak hivatalosan semmivel) 25 000 dolláros kártérítést követel a megyei seriff hivatalától.