Béla
13 °C
27 °C

Abszolút Pasi bepereli az Absolut vodkát

2004.06.08. 12:10
A Szex és New York egyetlen vodkásüveget viselő izompacsirtája akarata ellenére került a város köztereire.
A színész, aki az "Absolut Pasi"-ként jelent meg a Szex és New York sorozatban, beperelte a vodkagyártó céget, mivel az engedély nélkül használta fel a filmhez készült posztert a való életben is.

Jason Lewis már csak azért is igyekszik bebizonyítani igazát, mert karakterének fényesen induló, majd az Absolut reklám sikere után alászálló karriere egyre inkább kezd hasonlítani saját, valódi életére.

Koktél a meztelen férfihez

Jó reggelt kívánok A modellnek minden esélye megvan a jóvátételre, ha igaz, amit állít: az Absolutnak nem volt felhatalmazása arra, hogy a filmben feltűnő posztert reklámként hasznosítsa újra. Annak ellenére sem, hogy a képet a cég hivatalos ügynöksége, a TBWA\Chiat\Day készítette, a poszterek stílusában. Jelen esetben a palack a kidolgozott izomzatától eltekintve teljesen meztelen Jason Lewis lábai közt helyezkedik el, eltakarva a médiából kitiltott részletet.

A hirdetés a Szex és New Yorkban hírnevet hoz Jason Lewis karaktere, Smith Jared számára. A kép ugyanis egyenesen a Times Square-en jelenik meg, köszönhetően a modell PR-szakmában dolgozó barátnőjének, Samanthának. A siker közepette még egy új koktél is születik, az Absolut Hunk, amelyet a szereplők békésen iszogatnak a film későbbi szakaszában, mit sem törődve agysejtjeikkel.

Ital, nők, fegyverek

Az Absolut nyomulása már a koktéllal megkezdődött, a cég az epizód vetítésével egyidőben ugyanis bemutatott egy Absolut Hunk névre keresztelt koktélreceptet is.

Lewis azonban csak azután engedte el a láncról ügyvédjét, hogy a köztereken megjelent a modellt szinte meztelenül ábrázoló plakát. Lewis különösen sértőnek érezte, hogy éppen egy alkoholreklámmal történt meg az eset, mivel elmondása szerint mindig ügyelt arra, hogy ne reklámozzon italt, dohánytermékeket vagy fegyvert. Szintén kerülte a meztelen képeket is.

A Celebrity Justice információi szerint a perirat külön kiemeli: a hirdetés egy jól felépített karrierképet döntött romba. Azt mégsem lehet felróni egy hivatalos iratban, hogy a média univerzumából a valóságba vetett hirdetés elmosta a különbséget Lewis és karakterének sorsa közt.

A filmbeli modell ugyanis mégsem csinálja meg szerencséjét, jó ideig ténfereg munka nélkül, míg Gus Van Sant be nem válogatja őt egy filmjébe. Hasonlóképpen Lewis is hiába várta, hogy a Szex és New Yorkot követően szerepekkel bombázzák majd. Az IMDB szerint azóta egyetlen filmbe hívták meg. A kidolgozott testű férfi a My Bollywood Bride című indiai film főszerepét kapta meg.

15%
3899 Ft
3315 Ft
20%
2999 Ft
2400 Ft