Carey bukott a Music Awardson

2006.11.22. 15:51
Az est nagy nyertese a három díjat nyert Black Eyed Peas lett a Los Angeles-i Shrine Auditoriumban szerdára virradóra megtartott eseményen, az American Music Awards-on. Több díjat kapott Kelly Clarkson, a Red Hot Chili Peppers, a győztesek között lett Shakira és a Nickelback is. Az est vicce mégis Britney férje volt, akit rituálisan a San Pedróba dobtak..
<

Flavor Flav

A Black Eyed Peas elnyerte a legjobb rap/hip-hop együttes címét, legjobb lemez díját a Monkey Business című albumért, és a ők lettek a legjobbak a rhythm and blues együttesek között is. Két díjat kapott a Red Hot Chili Peppers: a legjobb együttes pop-rock és az alternatív kategóriában is.

Kelly Clarkson Mariah Careyt és Nelly Furtadót megelőzve a legjobb legjobb pop-rock énekesnő lett, és e díja mellett megkapta legjobb felnőtt pop-produkcióért járó elismerést. Ugyanebben a kategóriában a Nickelback együttes All the Right Reasons című albuma vitte el a pálmát. A legjobb pop-rock énekesnek Sean Pault választották. A legjobb latin énekesnő a jövő tavasszal Budapesten koncertező Shakira lett.

"Zöldfülű vagyok a zeneiparban, de ez sokkal többet jelent nekem, mint azt gondolják" - mondta az Oscar-díjas Jamie Foxx, akit a legjobb soul/r&b előadónak választottak. Az este nagy visszatérője volt Gwen Stefani, aki szülés után lépett újra színpadra, illetve az önkéntes nyugdíjazásának véget vető Jay-Z.

Az est háigazdája Jimmy Kimmel volt, aki hülyét csinált Britney Spearsből és Kevin Federline-ból: Federline hasonmását bedrakta gey dobozba, amit a San Pedroba hajítottak a Kalifornia kikötőnél.

A nagy vesztes: Mariah Carey

A rhythm and blues legjobb női énekesének járó trófeát Mary J. Blige vehette át Britney Spearstől. Az énekesnő The Breakthrough című korongja lett e kategória legjobb albuma. Jamie Foxx, a Ray című film Oscar-díjas főszereplője nyerte a rhythm and blues legjobb férfi énekesének járó díjat. Eminem nyerte a legjobb rappernek járó elismerést.

Az American Music Awards-ot a lemezeladások és 20 ezer rajongó szavazata alapján ítélték oda. A díjátadó gálát az ABC televízió közvetítette, az est házigazdája Jimmy Kimmel, az ismert televíziós személyiség és komikus színész volt. A gála fellépői között volt Beyoncé, Gwen Stefani, a Dixie Chicks és Nelly Furtado is.

A díjkiosztó legnagyobb vesztese kétségtelenül Mariah Carey volt, aki korábban kilenc díjat gyűjtött be, ezúttal azonban három jelölés ellenére is díj nélkül maradt Az énekesnővel nem először történt vele ilyesmi a zenés díjkiosztók történetében.