Zoltán
-4 °C
9 °C

Gyűlöletcsőr és az állat zenék

2004.06.27. 19:49
Az Egyesült Államokban már kapható a Hatebeak együttes kislemeze. A deathmetál banda énekese egy papagáj.
gitaros es madar
Grajndoló madár
"Arctörő gitárok, fejrepesztő dobok, bélfacsaró basszusok, a vokál nem lehet emberi, annyira perzselő és extrém. Nem is emberi, mert az énekes egy papgáj, ami torkonszúr és letépi a fejed. Tényleg ez van, a papagáj énekes nem kegyelmez, kitépi a szemed és a riffektől felindultan a füledre veti magát, hogy aztán még többért könyörögjél a véredbe fagyva. A történelem első metálegyüttese szárnyas énekessel!"

boritok
A Hatebeak kislemeze egy meta-metál-csíny. Nagy vonalakban: a névre és logóra a Hatebread grindcore együttest nyúlták, míg a vasmadaras borító egy az egyben a Judas Priesttől származik (elemzők szerint ez a Sony Music jogi osztályán is érdeklődést kelthet). A lemez címe (Beak of Putrefaction - A rothadás csőre) a csodálatos Carcass együttest (Reek of Putrefaction - A rothadás bűze) idézi az érdeklődők emlékezetébe.

Az együttes alapítója egy rendes coloradói fiatalember, aki az elmúlt években egyéni stílusú telefonbetyárkodásai felvételeiből adott ki Longmont Potion Castle kódnéven CD-sorozatot. Az LPC hátterében meghúzódó csínyművész és papagája Waldo felkapta fejét a torzított gitárzene és a tréfálkozás világméretű egymásra találására és kisvártatva az állatmetál élvonalában találták magukat.

Waff... hrrrrg!

Hörgőkutyák
Az ujjukat az állatmetál ütőerén tartó szakértőink rámutattak, hogy a papagáj-deathmetál népszerűvé válásával két részre szakadhat a fiatalság. Mi lesz, ha beszólnak a hatebeakeseknek a pitbullgrindcore, a Caninus együttes rajongói. A sejtelmes nevű skandináv együttes frontján őrzővédő származású kutya Budgie és Basil hörög. A hangzóanyag egy része szerencsére elérhető az interneten.

Ssrrrrrrr!

Szakértőink az evolúció mentén elképzelhetőnek tartják az állatzenei színpadot a Hajógyári szigeten, tengerimalac világzenét, orángután darenbézt, tücsök ambientet, valami sisergő rovar featuring kopogós bogár fellépését.