16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Pendrive-on jelent meg a Belga koncertalbuma

2008.11.30. 12:35
A zenekar először GPS-en akarta kiadni koncertfelvételét, de az túl bonyolult lett volna.

Valami újat szerettünk volna adni rajongóinknak. A Belgának is igazodnia kell a nemzetközi trendekhez - mondta DJ Titusz, a csapat producere annak kapcsán, hogy az új Belga-album nem hagyományos kiszerelésben, hanem mp3 formátumban pendrive-on jelent meg.

Először GPS-en akarták kiadni koncertfelvételeiket, de az túl bonyolult lett volna és túl sokba is került volna - idézte fel a Belga Élő című kiadványa kapcsán Titusz.

A Belga tíz évvel ezelőtt alakult a Tan Kapuja Buddhista Főiskola három hallgatójából, akik a Tilos Rádió egyik műsorában találtak egymásra, amelynek zenei alapjait a feltörekvő producer, DJ Titusz teremtette meg. Bauxit, Még5lövés és Tokyo azóta is szövegel, Titusz a zenét csinálja (Sickratman és Lord Cursor időközben távozott). Az első lemez a mindent elsöprő Nemzeti hip-hoppal 2002-ben jelent meg, azóta még három stúdiólemezt készítettek.

Titusz szerint Magyarországon is fel kell készülni arra, hogy a CD-k előbb-utóbb meg fognak szűnni és helyettük valami más fog elterjedni. Fontos szempontnak nevezte, hogy a pendrive-ok ára az utóbbi időszakban jóval alacsonyabb lett, ma már annyiba kerül, mint egy CD-album, ráadásul sokkal több fér rá.

A pendrive-on két órányi Belga-koncert hallható, amit több fellépésen rögzítettek a Zigilemez tavalyi megjelenése óta, többek között a Petőfi Csarnokban és a Zöld Pardonban. A vásárló ehhez kap még egy 48 oldalas fotóalbumot is.

Titusz beszámolt arról, hogy lesz új Be:lga-stúdióalbum is, de a dalok még embrionális állapotban vannak. "Már dolgozom az alapokon, persze az is lehet, hogy ezekből nem csak Belga-dalok születnek" - mondta annak kapcsán, hogy nemrég megjelent a Carbonfools új lemeze is CD-n. Ezt a formációt - 2000 óta létezik, Titusz mellett Tóth Szabolcs szitárművész volt az alapító tag - az elektronikus alapok és az élő hangszeres muzsika fúziója határozza meg. A Belga Élő című felvételt az 1G kiadó jelentette meg.  • Tippek
  • Hírek