Budapestre jön a Black Eyed Peas

2004.08.27. 15:02
Az amerikai hip-hop zenekar a budapesti koncerten veszi fel új videoklipjét is, mert nálunk állítólag lelkes a közönség.
A Black Eyed Peas, napjaink felkapott rap-és hip-hop együttese szeptember 22-én a Budapest Sportarénában ad koncertet. Az amerikai banda állítólag itt akar klipjéhez koncertfelvételeket készíteni, mert itt nagyon jó a közönség - tájékoztatta az esemény szervezője, a Multimédia Concerts az MTI-t.

Az ősz talán legjelentősebb koncertjének vendégei között egyes hírek szerint Justin Timberlake, napjaink egyik tinibálványa, valamint a Papa Roach amerikai metálbanda tagjai is ott lesznek, ezt azonban a koncert szervezői egyelőre nem tudták megerősíteni.

A Black Eyed Peas produkálta tavaly a legnagyobb kislemez sikert: a Where Is The Love? című korongból 625 ezer darab fogyott és a dal vezette a Billboard több listáját is. Első volt a Shut Up című kislemezük is. Annak ellenére, hogy nem britek, hét hétig vezették a brit rádiós listákat. Az együttes tagjai a rejtélyes will.i.am, apl.de.ap, Taboo és Fergie művésznevet viselik.

Hip-hop és funky

Az együttesnek eddig három albuma és több kislemeze jelent meg. A harmadik album, az Elephunk érte el a legnagyobb sikert Az Elephunk cím nem véletlen, ezzel is a funky hangzás fontosságát akarták érzékeltetni.

A Black Eyed Peas zenéjét mindig elsősorban a hip-hop műfajok közé sorolták, de mindegyik lemezükön és dalukon érezhető, hogy a csapat nyitott más zenei stílusok felé is. "Bár ez egy hip-hop lemez, de nem úgy ültünk le, hogy most gyerünk és készítsünk egy hip-hop lemezt, hanem csak zenéltünk, ahogy nekünk tetszett, írtunk dalokat úgy, ahogyan jónak éreztük őket és ez lett belőle. Mi soha nem állítjuk valamire, hogy na ez a mi stílusunk" - nyilatkozta will.i.am.

A koncertre már megkezdődött a jegyek árusítása.