Jenő
-3 °C
6 °C

Visszakapja állását a kirúgott, kövér balerina

2003.09.30. 12:35
Törvénytelenül rúgta ki a moszkvai Nagy Színház igazgatója azt a balerinát, aki állítólag túlsúlyos és túl magas ahhoz, hogy tagja legyen a társulatnak.
Törvénytelen volt a jégkrém-kedvelő moszkvai Bolsoj balerina, Anasztázia Volcskova kirúgása - állapította meg az Orosz Munkaügyi Minisztérium.

A teátrum arra hivatkozva bocsátotta el a balerinát állásából, hogy túl kövér és túl magas a baletthez. Alexander Pochinok, az orosz munkaügyi miniszter arra kötelezte a balerina régi munkáltatóját, hogy vegye vissza Volocskovát - adta hírül a CNN.

A minisztérium megállapította, hogy a balerina kirúgása ellenkezik az orosz munkajoggal. "A Nagy Színház személyzeti részlege megszegte a törvényt. Anasztázia Volocskovát vissza kell helyezni eredeti pozíciójába" - jelentette ki Pochinok.

A Bolsoj Színház igazgatója, Anatolij Iksanov még szeptember 16-án rúgta ki a balerinát, miután az nem volt hajlandó aláírni egy féléves szerződést, a beígért egyéves szerződés helyett. Az igazgató elmondta: a 27 éves balerina "elfogadhatatlan fizikai kondíciója" miatt rövidítette meg a szerződés idejét.

A 170 cm magas művésznő elmondta: "Úgy gondolom, amikor a magasságomról és egyéb méreteimről beszélnek, arra is gondolniuk kéne, hogy nem ezek határozzák meg egy balerina képességeit."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?