Jácint
17 °C
31 °C

Visszakapja állását a kirúgott, kövér balerina

2003.09.30. 12:35
Törvénytelenül rúgta ki a moszkvai Nagy Színház igazgatója azt a balerinát, aki állítólag túlsúlyos és túl magas ahhoz, hogy tagja legyen a társulatnak.
Törvénytelen volt a jégkrém-kedvelő moszkvai Bolsoj balerina, Anasztázia Volcskova kirúgása - állapította meg az Orosz Munkaügyi Minisztérium.

A teátrum arra hivatkozva bocsátotta el a balerinát állásából, hogy túl kövér és túl magas a baletthez. Alexander Pochinok, az orosz munkaügyi miniszter arra kötelezte a balerina régi munkáltatóját, hogy vegye vissza Volocskovát - adta hírül a CNN.

A minisztérium megállapította, hogy a balerina kirúgása ellenkezik az orosz munkajoggal. "A Nagy Színház személyzeti részlege megszegte a törvényt. Anasztázia Volocskovát vissza kell helyezni eredeti pozíciójába" - jelentette ki Pochinok.

A Bolsoj Színház igazgatója, Anatolij Iksanov még szeptember 16-án rúgta ki a balerinát, miután az nem volt hajlandó aláírni egy féléves szerződést, a beígért egyéves szerződés helyett. Az igazgató elmondta: a 27 éves balerina "elfogadhatatlan fizikai kondíciója" miatt rövidítette meg a szerződés idejét.

A 170 cm magas művésznő elmondta: "Úgy gondolom, amikor a magasságomról és egyéb méreteimről beszélnek, arra is gondolniuk kéne, hogy nem ezek határozzák meg egy balerina képességeit."