Ákos, Bátor
0 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Megszűnik a Budapest Parádé

2007.01.23. 12:14
Idén nem lesz kamionozás az Andrássy úton, de aki mégis szívesen lengetné fénylő pálcikáját augusztusban, ne ijedjen meg: lesz Parádé Bónusz, és ha minden az Univerzum törvényei szerint halad, egyszer talán feltámad a Parádé is.

Idén elmarad az Andrássy úti felvonulás, amelyen évről évre több százezer fiatal vett részt sípokkal, világító pálcikákkal, hiányos öltözetben a szeretet, a világbéke vagy valami más nevében.

Hét éve rendezték meg először a kamionos technozenészek első hazai ünnepségét, a berlini Love Parade mintájára létrehozott Budapest Parádét. A technoesemény az eredetihez hasonlóan, de a megszokott kelet-európai késéssel lett egyre népszerűbb. Fénykorában félmillió látogatót vonzott, és már nem csak a klasszikus szeletelős zenéket, hanem popot és rockot is játszottak az embereknek. Később a szponzoroktól befolyó összegek azonban már nem voltak elegendőek a rendezvény megtartására, így - ahogy Berlinben is történt néhány éve - a Budapest Parádé megszűnik.


Parádé 2006-ban

A szervezők az idei nyártól Budapest Parádé helyett az eddigi záróesemény, a Bónusz további fejlesztésére helyezik a hangsúlyt. A Népstadion Kertbe tervezett Budapest Parádé Bónusz, az évenkénti 25 ezres nézőszámával az ország legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja számos elemet átvesz a tervezett Parádé programjaiból.

Ez persze a fenti logika alapján nem jelenti feltétlenül a Budapest Parádé végét. Berlinben két éves mélyrepülés és újabb két év szünet után tavaly újra megrendezték a betépett fiatalok nagy vonulását, és a hírek szerint idén újra készülnek a rendezvényre.