Jenő
-3 °C
6 °C

Charles Bronson letagadta korát?

2003.09.03. 13:45
Charles Bronson letagadott néhány évet. Legalábbis ezt állítja egymástól függetlenül a színész egyik barátja, és a New York Post.
Felröppentek olyan hírek, melyek szerint Charles Bronson halálakor nem 81 éves volt, ahogy azt mindenki gondolta, hanem kilenc évvel idősebb, azaz 90.

Ezt állítja a New York Post egyik publicistája is, aki szerint a színész korával kapcsolatos félreértések akkor alakulhattak ki, amikor barátja, George Cukor javaslatára eredeti - Buchinsky - nevét Bronsonra változtatta. A rendkívül frappáns nevet Hollywoodon és Bronsonon keresztülautózva találták ki, így született újjá a színész Charles Bronson néven 1954-ben. Bronson barátja, Michael Winners rendező ugyancsak meg van győződve arról, hogy a színész letagadott nyolc évet.

Bronson koráról egyébként az interneten is ellentmondásos adatokat találunk. Az életrajzokban általában 1921. november 3-a van megjelölve a születés dátumának, azonban ráakadhatunk olyan oldalakra, ahol a színészt egy évvel öregebbnek gondolják, és az adatok tanúsága szerint már 1920 novemberében meglátta a napvilágot.

A színész már régóta Alzheimer-kórban szenvedett, és szombaton halt meg tüdőgyulladásban. Bronson hírnevét elsősorban A hét mesterlövész, A halál 50 órája és a Piszkos tizenkettő című filmekben nyújtott alakításával szerezte, nem beszélve a magyar házi videókorszak hajnalának sztárjáról, a Bosszúvágy sorozatról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?