Leszbikusként tér vissza Batwoman

2006.06.01. 15:25
Évekkel azután, hogy először előjött a denevérbarlangból, leszbikusként tér vissza Batwoman. Az új sorozatot júliusban indítja a DC Comics. A szuperhősnő égővörös hajjal tér vissza, térdig érő, magas sarkú vörös csizmát, és testhez feszülő fekete ruhát visel. És a nőket szereti.

Leszbikus domina

"Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje egy másfajta, új szemszögnek is a Denevércsaládban. Speciális karakter, speciális jellemmel" - mondta el Dan DiDio, a DC Comics elnökhelyettese az új Batwomanról. Az eredeti Batwoman 1956-ban született és 1979-ben halt meg a képregény lapjain. Az új alteregó ugyanúgy Kathy Kane néven szerepel majd, mint a hajdani figura.

"Kathy Kane a gothami felső tízezer tagja. Természetesen van köze Bruce Wayne-hez is, de az igazi szerelme Renee Montoya, az érzéki detektívnő" - mondta el DiDio. A tervezet sorozatban Bruce Wayne - alias Batman - egy időre eltűnik, emiatt Gotham sokkal erőszakosabb és veszélyesebb hely lesz.

Nemcsak leszbikusok

"Itt nemcsak arról van szó, hogy behozunk a sorozatba egy leszbikus szereplőt. Szeretnénk nyitottabbá és toleránsabbá tenni a DC Comics világát. Vannak erős és hősies afro-amerikai, hispano (spanyol) és ázsiai karaktereink is. Szeretnénk minél multikulturálisabb világot felépíteni a DC-ben. Ez olvasóink igénye is" - mondta el a DC enökhelyettese.

A leszbikus Batwoman híre egyelőre megosztja a DC Comics rajongóit. A kritizálóknak Dan DiDio azt tanácsolja, várják meg a sorozatot, ami "remek történet lesz, egy igazán erős és komplex figurára építve."