Először látogat Magyarországra Eric Clapton

2006.07.14. 14:26
A július 18-ai koncerten a szintén többszörös Grammy-díjas Robert Cray zenekara lép fel Clapton előtt.

Negyven éves pályafutása alatt most először jár Magyarországon Eric Clapton, aki július 18-án a Budapest Sportarénában ad koncertet. Clapton ezen a turnén mutatja be az öt éves kihagyás után megjelent új albumát, a Back Home-ot. A lemez tizenkét dalából ötnek Clapton a szerzője, Simon Climie közreműködésével. Az albumon olyan feldolgozások is hallhatók, mint a Love Comes To Everyone George Harrisontól; a Spinners slágere, a Love Don’t Love Nobody, Stevie Wonder és Syretta Wrights I’m Going Left című dalának átdolgozása, illetve néhány Vince Gill- és Doyle Bramhall II-dal.

Az album felvételei körülbelül egy évvel ezelőtt kezdődtek meg, Clapton olyan ütemben dolgozott az új lemezen, ahogy a turné menetrend és a családi kötelezettségei engedték. "Elfogadtuk, hogy sok időbe fog telni, amire elkészülünk – magyarázza a többszörös Grammy-nyertes művész. - De amikor megakadtunk, vagy úgy éreztük, hogy nem haladunk elég gyorsan, megálltunk, és megcsináltunk egy Robert Johnson-dalt. Ettől kiderült az ég, és vissza tudtunk térni az új album felvételeihez. Ennek végül az lett az eredménye, hogy először egy teljes albumnyi Robert Johnson-dalt vettünk fel, amit tavaly Me And Mr Johnson címen jelentettünk meg.”

A budapesti koncerten, mint ahogy az egész nyári turnén is, a Robert Cray Band lesz az előzenekar Eric Clapton fellépése előtt. Az ötszörös Grammy-díjas Robert Cray karrierje majdnem három évtizede tart. Zenekarával nemrég ünnepelték ezredik koncertjüket.