Árpád
-2 °C
4 °C

Először látogat Magyarországra Eric Clapton

2006.07.14. 14:26
A július 18-ai koncerten a szintén többszörös Grammy-díjas Robert Cray zenekara lép fel Clapton előtt.

Negyven éves pályafutása alatt most először jár Magyarországon Eric Clapton, aki július 18-án a Budapest Sportarénában ad koncertet. Clapton ezen a turnén mutatja be az öt éves kihagyás után megjelent új albumát, a Back Home-ot. A lemez tizenkét dalából ötnek Clapton a szerzője, Simon Climie közreműködésével. Az albumon olyan feldolgozások is hallhatók, mint a Love Comes To Everyone George Harrisontól; a Spinners slágere, a Love Don’t Love Nobody, Stevie Wonder és Syretta Wrights I’m Going Left című dalának átdolgozása, illetve néhány Vince Gill- és Doyle Bramhall II-dal.

Az album felvételei körülbelül egy évvel ezelőtt kezdődtek meg, Clapton olyan ütemben dolgozott az új lemezen, ahogy a turné menetrend és a családi kötelezettségei engedték. "Elfogadtuk, hogy sok időbe fog telni, amire elkészülünk – magyarázza a többszörös Grammy-nyertes művész. - De amikor megakadtunk, vagy úgy éreztük, hogy nem haladunk elég gyorsan, megálltunk, és megcsináltunk egy Robert Johnson-dalt. Ettől kiderült az ég, és vissza tudtunk térni az új album felvételeihez. Ennek végül az lett az eredménye, hogy először egy teljes albumnyi Robert Johnson-dalt vettünk fel, amit tavaly Me And Mr Johnson címen jelentettünk meg.”

A budapesti koncerten, mint ahogy az egész nyári turnén is, a Robert Cray Band lesz az előzenekar Eric Clapton fellépése előtt. Az ötszörös Grammy-díjas Robert Cray karrierje majdnem három évtizede tart. Zenekarával nemrég ünnepelték ezredik koncertjüket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?