Ákos már életműdíjat kapott

2008.06.13. 10:17
A nyolcadik alkalommal megrendezett Viva Comet gálán Csézyt és LL Juniort találták az év legjobb női- és férfi hangjának, míg a legjobb videóklip díját a Supernem Generáció című videójának rendezői vihették haza.

Kovács Ákos megkapta a korábban bejelentett Viva Comet életműdíját, a legjobb énekesnőnek járó díjat a közönségszavazatok alapján Csézynek adták át a zenecsatorna gálaműsorán. A legjobb férfiénekes LL Junior lett a csatorna csütörtök este.

A gálát a Syma Rendezvénycsarnokban tartották. Az év együttesévé a rajongók a Groovehouse-t választották. Három díjat - köztük Kovács Ákos húszéves pályafutásáért kiérdemelt életműdíját - szakmai zsűri döntése nyomán adták át. Szakmai díj volt az év videoklipje, amelyet a Supernem együttes, illetve a Generáció című videó rendezői, Rusvai Roland, Tokay Péter nyerték el. Ugyancsak szakmai díjat kapott a legjobb új előadó, az Anti Fitness Club is.

A nyertes videó

Az énekesnők versenyében Csézy Rúzsa Magdit, Szekeres Adrient, Kozma Orsit és Bartók Esztert előzte meg. A férfiaknál a nyertes LL Junior versenytársa Gáspár Laci, Mark és Majka volt. A Groovehouse többek között a Bon-Bont és a Magna Cum Laudét előzte meg a közönség segítségével.

A nyolcadik alkalommal megrendezett Viva-gála házigazdája Lilu televíziós műsorvezető és Zola, a Viva műsorvezetője volt. A díjakat színészek, médiaszemélyiségek és sportolók - többek között Kovács Ági úszó, Szinetár Dóra musical-színésznő, Kovács István Kokó és Vágó István televíziós műsorvezető - adták át.