Judit
2 °C
7 °C

Óvszer nélkül nem pornózhatnak

2004.09.18. 09:00
Precedens értékű határozatot hozott pénteken egy kaliforniai bíróság, amikor egyenként harmincezer dollárra büntetett két pornófilmes céget, mert nem kötelezték színészeiket, hogy a felvételek alatt óvszert használjanak - adta hírül a CNN.
A két cég, az Evasive Angles ('Rejtett hajlatok') és a TTB Productions ellen azután indult eljárás, hogy egy pornószínészük feljelentette őket.

Susan Gard, az ügyészség szóvivője elmondta, hogy a filmesek Kalifornia állam munkatörvénykönyvét szegték meg, amikor hagyták, hogy a szereplők óvszer nélkül forgassák le a szexjeleneteket. Az állam vonatkozó törvénye kimondja, hogy a munkáltató kötelessége gondoskodni a dolgozók védelméről, ha azok a munka során vér, illetve testnedvek közelébe kerülnek.

#alt#
Evasive Angles:
Big Bubble Butt Brazilian Orgy

"Bármilyen testnedv lehet fertőző. Ez azt jelenti, hogy a munkaadónak valamiféle védelmet kell nyújtani a dolgozóknak, hogy megakadályozzák a közvetlen érintkezést" - tette hozzá Gard.

Halálos veszély

2004-ben négy kaliforniai pornószínésznél állapították meg, hogy HIV-vírussal fertőződtek a forgatás alatt. A riasztó tendenciák visszafordítására tett kísérletként az aktivisták most a joghoz fordultak és a munkatörvény tanulmányozásával próbálnak érvényt szerezni akaratuknak. A cél a biztonságos szex és a pornószínészek védelme. A két céget most azzal is vádolják, hogy elmulasztották jelenteni, hogy színészeik a munkájuk során kapták el a HIV-vírust.

Kérdés, hogy a kicsit több mint 6 millió forint értékű bírság elég lesz-e ahhoz, hogy a kaliforniai pornóipar átálljon a biztonságos szex népszerűsítésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?