Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erdélyben forgat utoljára Horst Tappert?

2002.12.04. 18:32
Nem forgat több tévéfilmet Horst Tappert, aki Derrick felügyelőként közel háromszáz bűnesetet oldott meg, fellendítette a kozmetikai ipart és beépült a kínai köznyelvbe.
Horst Tappert, Derrick felügyelő rokonszenves megformálója, búcsúzni készül a film világától. A színész Romániában forgatja utolsó tévéfilmjét, Korona szív nélkül címmel. A sejtelmes német híradások szerint a 79 esztendős Tappert erdélyi előkelőséget alakít, aki szerelmi háromszögbe keveredik.

Tappert szerette volna, ha titokban maradnak tervei, ezért csak a ZDF egyik szerkesztőjének, Siegfried Braunnak beszélt visszavonulásásáról. "Tappert egy nagyon személyes beszélgetés során elmondta, hogy ez a film lesz életében az utolsó" - tájékoztatotta a világsajtót a szerkesztő. A művész azzal indokolta visszavonulását, hogy szeretne többet lenni a feleségével.

281 ügy zoxó nélkül

Az örökzöld duó
Huszonnégy évig erre nemigen volt ideje. Huszonnégy év alatt Derrick felügyelőként 281 ügyet göngyölített fel. Sohasem léptették elő, senkinek sem tűnt fel, hogy már rég túllépte a nyugdíjkorhatárt: a kifogástalan modorú és mindig elegáns Stephan Derrick zokszó nélkül üldözte a bűnözőket és a bűnösöket, oldalán "hűséges fegyverhordozójával", Harryval, azaz Fritz Wepperrel - jelentette az MTI.

Tappert a kilencvenes években jelezte, hogy megelégelte a dolgot. "Egyszer talán vége lesz. Több mint 24 évet áldoztam az életemből a Derrick-sorozatra. Semmi egyebet nem csináltam" - mondta, amikor elhatározta, hogy kiszáll a mókuskerékből. 1998-ban meg is cselekedte.

A legismertebb német

A Wuppertalban született művész kereskedőnek tanult, filmes és televíziós karrierje az ötvenes évek végén kezdődött, de ezek az alkotások, például az 1958-ban készült A Trapp-család Amerikában csak Németországban ismertek. Tappert igyekezett tévés munkája mellett a Derrick előtti életéhez, a színházhoz is hű maradni. A sorozat azonban világhírűvé tette.

A ZDF száz országba adta el a sorozatot. Kínában például ő a legismertebb német. A legfrissebb kutatások emellett azt is kiderítették, hogy a "Harry, hozd a kocsimat" mondat beépült a kínai köznyelvbe.