Nem lehet többé Diddy Puff Daddy, avagy Puffy

2006.09.11. 17:33
Az Egyesült Királyságban nem használhatja a Diddy művésznevet Sean Combs rapper, egy zenei producer ugyanis már 1992 óta alkot ezen a néven.

Sean Combs rapper többet nem használhatja a Diddy nevet az Egyesült Királyságban, miután megegyezett azzal a zenei producerrel, aki már korábban is ezen a néven futott.

A rapper, akit Puff Daddy, illetve Puffy néven is ismernek, több mint 110 ezer fontot fizetett a peren kívüli megegyezésért Richard "Diddy" Dearlove-nak. Dearlove, akit leginkább az Atomic című Blondie-sláger remixéről lehet ismerni, 1992 óta használja a nevet. "Igazán boldog vagyok és megkönnyebbültem" - mondta a Guardiannek.

Combs 2001-ben változtatta a nevét Puff Daddyről P Diddyre, de aztán a P-t elhagyta belőle, mikor Notorious BIG posztumusz felvételén, a Nasty Girlön szerepelt. A szám tavaly augusztusban első volt a brit listán.

Ezt a nevet azonban a mostani megállapodát követően nem használhatja többé. Dearlove egyébként egyszer szerepelt a brit listán a Diddy névvel, 1997-ben a Give Me Love című számmal, mely a 23-ik helyig tudott felkapaszkodni.