Aliz
6 °C
14 °C

Nem lehet többé Diddy Puff Daddy, avagy Puffy

2006.09.11. 17:33
Az Egyesült Királyságban nem használhatja a Diddy művésznevet Sean Combs rapper, egy zenei producer ugyanis már 1992 óta alkot ezen a néven.

Sean Combs rapper többet nem használhatja a Diddy nevet az Egyesült Királyságban, miután megegyezett azzal a zenei producerrel, aki már korábban is ezen a néven futott.

A rapper, akit Puff Daddy, illetve Puffy néven is ismernek, több mint 110 ezer fontot fizetett a peren kívüli megegyezésért Richard "Diddy" Dearlove-nak. Dearlove, akit leginkább az Atomic című Blondie-sláger remixéről lehet ismerni, 1992 óta használja a nevet. "Igazán boldog vagyok és megkönnyebbültem" - mondta a Guardiannek.

Combs 2001-ben változtatta a nevét Puff Daddyről P Diddyre, de aztán a P-t elhagyta belőle, mikor Notorious BIG posztumusz felvételén, a Nasty Girlön szerepelt. A szám tavaly augusztusban első volt a brit listán.

Ezt a nevet azonban a mostani megállapodát követően nem használhatja többé. Dearlove egyébként egyszer szerepelt a brit listán a Diddy névvel, 1997-ben a Give Me Love című számmal, mely a 23-ik helyig tudott felkapaszkodni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?