Rudolf
2 °C
13 °C

A Dokk discóban nem folyik szervkereskedelem

2006.08.17. 12:56
A diszkó vezetői a dj-k Blikkben közölt nyílt leveléről írt, médiakritikai cikkünkre reagálva leszögezik, sosem indult eljárás ellenük szervkereskedelem miatt. Helyreigazítás.

Az Index.hu internetes weboldal, 2006. július 28. napján megjelent Kultúra - Média rovatában sajtócikk jelent meg "Gyerekek, ne féltsétek a májatokat" címmel. Az újságcikk több valótlan tényállítást tartalmaz, illetve valós tényeket valótlan színben tűntet fel, amelyek sajnálatosan alkalmasak arra, hogy a a T.H.L. Invest Kft., valamint a DOKK Bistro Kft. jó hírnevét és hitelét csorbítsa és ezzel üzleti kárt okozzon.

A cikk szerzője a cikk címével - "Gyerekek, ne féltsétek a májatokat" - azt állítja, valamint a cikkben több alkalommal tett utalásával és cinikus megfogalmazásával az sugallja, hogy - "Tehát szó sincs arról, hogy esténként szervkereskedelmi maffiák válogatnának maguknak donorokat a Hajógyári-sziget bulicentrumába özönlő fess fiatalok közül. Gyerekek, ne féltsétek a májatokat!, Végezetül megnyugtatják a népet, hogy a biztonsági őrök százainak köszönhetően a Hajógyári-szigeten a "legjobban szűrt vendégkör" társaságában szórakozhatunk. Ez azt jelenti, hogy egyetlen szikével, sebészmaszkban érkező vendéget sem engednek be" - a Hajógyári szigeten található szórakoztatató helyeknek és az azokat üzemeltető társaságoknak az állítólagos eltűnéseknek és az azzal kapcsolatba hozott rejtélyes szervkereskedelemhez köze van.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a T.H.L. Invest Kft., valamint a DOKK Bistro Kft. semmilyen az utóbbi időben történt "rejtélyes eltűnési üggyel" sem az azokkal kapcsolatban emlegetett "szervkereskedelemmel" nem hozható kapcsolatba. Valós tény továbbá, hogy a fenti ügyekkel kapcsolatos nyomozások minden esetben kizárták a T.H.L Invest Kft. és a Dokk Bistro Kft. érintettségét és sohasem indult hatósági eljárás az általuk üzemeltetett szórakozóhelyek, a cikkben sugallt feltételezett érintettségével kapcsolatban. Valós tény továbbá, hogy a nyári hónapokban hétvégénként, esetenként hét közben is több ezer ember kultúrált szórakozását biztosító szórakoztatóközpontban kiemelkedően magas színvonalon és szervezettségben történik az üzemelés, amelynek természetesen kiemelt fontosságú része a biztonság minden tekintetben történő megteremtése és fenntartása. Ezzel kapcsolatban elég utalnunk az időközben az eset kapcsán közzétételre került rendőrségi statisztikákra, amelyek alapján minden kétséget kizáróan megállapítható, hogy a Hajógyári-szigeten működik - figyelemmel az éves szinten elhanyagolható számú és súlyú szabálysértési ügyekre - Budapest hosszú évek óta legbiztonságosabb szórakozóhelye.