Olivér
4 °C
8 °C

Darth Vader hangja visszatér

2002.10.04. 13:06
A Sötét Lovag hangja nem csak az új Csillagok Háborújában hallható. Ki beszél a CNN-ben, a Simpson családban és a Conan a barbárban?
A Csillagok Háborúja harmadik epizódjában ismét szerepel majd James Earl Jones, akit ugyan senki nem ismerne fel az utcán, de mégis központi szerepe van a filmben: az eredeti trilógiában ő szolgáltatta Darth Vader hangját. Az alkotók szerint a Darth Vadert játszó David Prowse erős nyugat-angliai akcentusa nem kívánatos, vidékies jelleget adna a galaxisokat leigázó főgonosznak.

Ich bin Darth Vader
A következő részben, amelyet 2003 elején kezdenek forgatni, Anakin rossz társaságba keveredik, megtéved, elindul a lejtőn, és rendes jediből a Sötét Oldal lovagjává lesz. Darth Vaderként azonban csak a film végén jelenik meg. A rendező, George Lucas szerint Jones hangja a Harmadik Epizód utolsó öt percben hörög majd fel. A filmet 2005-ben tervezik bemutatni az alkotók.

A legendás orgánum egyébként nem csak a Halálcsillag és környékén hallható. James Earl Jones hangján mondja a CNN hírtelevízió naponta többször, hogy "This is CNN", a fiatalabb generációt oroszlánkirályként okította Disney rajzfilmjében, de megszólalt a sárgafejű Simpsons család kalandjaiban is.

A most 71 éves, fekete színész még dadogását gyógyítandó iratkozott be egy színiiskolába. Habár beszédhibáját nem sikerült teljesen legyűrnie, - elmondása szerint még most is kétszer át kell gondolnia mindent, mielőtt kimondja - több mint 150 filmben tűnt fel. Látható volt Kubrick legendás alkotásában a "Dr. Strangelove, avagy hogyan szoktam le az aggódásról és szerettem meg a bombát" című filmben, kiemelkedőt alakított a "Vadászat a Vörös Októberre" című akciófilmben, sőt, a rajongók szerint a "Conan, a barbár" sem lenne ugyanaz, nélküle.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?