Még mindig nincs kész az EFOTT

2008.06.18. 13:01
Háborús állapotok vannak a rendezvény helyszínén a Dunaújávrosi Hírlap szerint, valószínűleg az utolsó percre készülnek csak el. Az EFOTT ennek ellenére hosszútávra tervez Dunaújvárosban maradnának, és ezentúl nem vándorolnának évente.

A vizes munkák remekül alakulnak, de a Szalki-szigeten, a sátorozni kívánó hetijegy-tulajdonosok leendő szálláshelyéül szolgáló kempingben "még háborús állapotok vannak" - írta szerdai számában a Dunaújvárosi Hírlap.

A városi napilap a Dunaújvárosban július 16-a és 20-a között megrendezendő Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának helyszínén tartott terepszemlét, s a tapasztaltak alapján úgy vélte, egyes munkákkal csak feltehetően a nyitás előtti "percekben" készülhetnek el.

Dunaújvárosra tettek

A több napos rendezvényt minden évben más helyszínen rendezik meg. Az elmúlt években a látogatottsága megközelítette a 60 000 főt, mindezt úgy, hogy a legtöbb nagy fesztivállal ellentétben nem a külföldi látogatók számának növelését tűzte ki célul - olvasható közleményükben.

A jogtulajdonos a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája az eddigi évek gyakorlatától eltérően 2008-tól új rendszerben képzeli el a fesztivál szervezését. Egyre erősödő problémát és nehézséget jelentett ugyanis, hogy az EFOTT szervező csapata évről-évre teljesen kicserélődött, ezért mindig másokkal dolgozott együtt a jogtulajdonos, illetve a támogatók. Egyre komolyabb nehézségeket okozott a személyi fluktuáció, ezt kívánja felváltani az állandó szervező csapat, az EFOTT Menedzsment.

A Dunaújvárosi Közgyűlése úgy döntött, a Szalki-sziget alapinfrastruktúráját a kívánt szintre fejlesztik. A terület hosszú évek óta húzódó felújítását az EFOTT pályázat hatására indítják el, ezzel Dunaújváros egy új szabadidőközpontot nyer.

A tervek szerint a következő években a rendezvények központi témája évente változni fog. A 2008. július 16-20. között megrendezendő EFOTT-on a sport éve lesz.