Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbie Williams: Escapology

2002.11.22. 10:57
Robbie Williams mézeshetei valószínűleg már az elmúlt lemezzel véget értek. Szép, okos anyag volt a legutóbbi munka, jó néhány gyökeret vert sláger ágyásba, és még téma volt, hogy némmán ezt a Robbie gyereket, honnan jutott el, és főleg mennyi idő alatt addig a státuszig, hogy már nem gáz, sőt kifejezetten szórakoztató, s hogy tulajdonképpen ő a hídverő az ifiplebsz és a britpop között. Ja, és jusson eszünkbe Gary Barlow és az az összehasonlíthatatlanul nagyobb léptékű felvezető kampány, amelynek célja az új George Michael megkomponálása volt.
Na de mondom, véget értek a mézeshetek, már nem a Take That a legutóbbi élmény, hanem a Rock DJ és a többi Williams-szám. Ilyenkor jön az a közhely, hogy az áttörés utáni lemez dönt. Ez pedig az Escapology, amelyről maga RW mondta volt, hogy ez hivatott az amerikai piacot meghódítani. Tegnap meg a Blikkben olvastam egy kishírt, hogy RW szerint a pályája lefelé ível, és hogy az Escapology valószínűleg nem tölti be a küldetést, amit neki szánt. Ezzel amúgy lehet vitatkozni, az amerikaiak ízlését innen Európából nehéz bemérni, még be is jöhet a dolog, azonban RW jól érzi: az Escapology inkább botlás, mint nem az.

Kis mosoly a hátországra (a Monsoon-ban Queen- és Oasis-nyúlások, a Song 3 címe maga elgondolkodtató - főleg ha tudjuk, hogy a Blur Song 2-ját éppen amerikás tónusai hizlalták a tengerentúl egyemista rádióinak örökzöld kedvencévé, tehát a Song 3 mosoly ide is, oda is), mosoly a női nemnek (nem tudom, melyik szám az, de van egy duett egy csajszival, talán éppen a Kylie Minogue-duett sikerének okán - mosoly Ausztráliának? :)), persze kacsintás a rádióknak (Feel, Monsoon stb.), bár ez utóbbi vonal, engem meglepett, nem túl erős. Olyan az egész, mint egy sajtótájékoztató. Egy, sematikusságának ellenére jól elsült sajttáj, természetesen, hiszen kockáztatás a részletekben nincsen, minden helyén van, az utolsó sávig, a dalok kerekülnek, mint az István-napi kenyér, csak maga a koncepció butuska. Képzeljük csak el, ha valaki megsúgja RW-nek, hogy mennyien élnek Dél-Amerikában... És mind katolikus!

Forrás: sziget.hu