Stílust vált az Est Fm?

2002.03.03. 21:01
Britney Spears és TNT az Est Fm-en? Tizenkilenc rádiós ultimátumot intézett a vezetőséghez: nem!
Konformizálódhat fiatalos stílusáról és progresszív zenéiről elhíresült Est Fm rádió. A változások első jele, hogy a múlt héten benyújtotta felmondását a rádió zenei arculatában meghatározó szerepet játszó Dj Arab. További tizenkilenc rádiós levélben tudatta a vezetőséggel, hogy amennyiben követeléseik süket fülekre találnak, ők is távoznak - adta hírül a Sziget.hu.

Lapunk értesülései szerint a levél aláírói az Est Fm indulásától az adónál dolgozó munkatársak közül kerültek ki. Mint azt egyiküktől megtudtuk, a feszültséget a nappali műsorsávot érintő, új vezetőségi elképzelések hozták felszínre. A szakmai gárda ugyanis nem ért egyet a bevezetendő szerkesztési elvekkel, de fenntartásai vannak a jelenlegi rendszerrel, és a vezetőség egyes tagjainak szakmai felkészültségével szemben is.

Az Est Fm rádió hazánk egyetlen olyan hagyományos adója, amely nyitott az underground zenei és kulturális élet iránt. Az Erdélyi 'Superman' Zsolt elképzelései alapján felálló rádió azonban csak részben hozta be a hozzá fűzött reményeket, így a hallgatottság növelése érdekében engedményekre kényszerült. Egyesek ezzel hozták kapcsolatba az alapító-résztulajdonos Erdélyi távozását a programigazgatói posztról. Az ezután bekövetkező változások mind kevésbé voltak elfogadhatóak a "hőskorszak" elképzeléseit valló munkatársak számára.

A vezetőség szerdára ígért választ a beadvány aláíróinak, részleteket addig egyik fél sem árulhat el. A döntés nem lesz könnyű, hiszen mint az egyik aláíró is elismerte, "az biztos, hogy amivel a rádió indult, a hazai viszonyok közt nem életképes."

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás