Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tragédia Fatboy Slim buliján

2002.07.17. 13:10
Tragédiával végződött az a szombat éjjeli buli, amit a világhírű dj, filmzeneszerző, többszörös díjnyertes Fatboy Slim rendezett Brigthon tengerpartján.
A jó idő miatt, és mert a rendezvény ingyenes volt, a várt 65 ezer helyett 250 ezren gyűltek össze szombat este az angliai Brighton tengerpartján, ahol "Big Beach Boutique" címmel rendezett bulit a város szülöttjéből világhírű dj-vé avanzsált Fatboy Slim.

A tengerparti káoszban százan megsérültek, közülük 30 fiatalt a partiőrségnek kellett a tengeren kereszül kimentenie, mert a mentők nem fértek a tömeghez. Egy 25 éves ausztrál ápolónő, aki a buli alatt átesett a móló korlátján, kedden belehalt sérüléseibe. Egy középkorú férfi a helyszínen szívinfarktust kapott és meghalt.

A hatalmas tömeg miatt leállt a tömegközlekedés, a város szállodái pedig képtelenek voltak elszállásolni a váratlan, városban rekedt tömeget. Az éjjeli koncert után több ezren a parton aludtak, másnap pedig összesen 60 tonna szemetet takarítottek el a tenger mellől. A rendező-dj elmondása szerint 100 ezer fontot (kb. 38 millió forint) költött a takarításra, a BBC azonban úgy tudja, hogy ez az összeg fedezte a rendezvény lebonyolítását, miután a főszponzor visszalépett.

Fatboy Slim nyilatkozataiban "győzelemként" értékelte a bulit, amin előtte Midfield General és - a pénteken Kecelen játszó - John Digweed zenélt. Némileg árnyalva a pozitív képet, kijelentette, hogy amíg nem garantált a tökéletes biztonság, nem kezd neki hasonló vállalkozásnak. A rendőrség már kevésbé látja ilyen derűsen a történteket. Képviselőjük szerint a fiatalok féktelen magatartása is hozzájárult a szerencsétlenség beköveteztéhez.

Fatboy Slim, polgári nevén Norman Cook, bezsebelte már a legtöbb jelentős tánczenei díjat. Legutóbb az MTV díjkiosztóján kaszált a 'Weapon of Choice' című klippel. Kislemezei rendre a toplisták élére kerülnek. Filmzenék készítésében is részt vett már: a Charlie angyalaiban mixszel, a Moulen Rouge lemezen pedig saját hangjával szerepel.