Judit
3 °C
7 °C

Jackson mellét félmillió dollárra büntették

2004.09.08. 17:05
A döntés végleges: az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) határozata értelmében a CBS csatorna húsz tévéállomása összesen 550 ezer dollár büntetést köteles fizetni a februári amerikai futballdöntő szünetében történt incidens miatt.
A bizottság öt tagja múlt héten szavazott az ügyben és elfogadták a döntést, miszerint a húsz csatorna egyenként 27500 dollárt fizet a nagy port kavart mellbotrányért. A CBS többi, több mint 200 érdekeltsége megúszta a pénzbírságot.

Tekintse meg képeinket!

Mint azt az Index is megírta, Justin Timberlake azzal borzolta a kedélyeket, hogy az amerikai futballévad legnagyobb eseményének, a Super Bowlnak döntőjében élőadásban leszakította a vele duettet éneklő Janet Jackson ruháját. Előbukkant az énekesnő fémnapocskával átszúrt jobb melle és a százmillió békésen vacsorázgató amerikai egy emberként hördült föl.

Számos szülőket tömörítő és jogalkotó szervezet élesen bírálta a frivol adást, az FCC, az 'amerikai ORTT' pedig azonnal vizsgálatot rendelt el. A múlt heti ülésen a döntéshozók abban egyetértettek, hogy a CBS tulajdonában lévő húsz csatornát pénzbírságra ítélik, de olyan is volt, aki még több CBS leányvállalatot büntetett volna meg a februári botrány miatt.

Dana McClintock, a CBS szóvivője kijelentette: "Sajnáljuk, hogy kipattant a botrány és elnézést is kértünk a nézőktől. Ennek ellenére továbbra is az véleményünk, hogy a Super Bowl közvetítése alatt nem történt semmi közszeméremsértő."

Annak idején mind a CBS, mind a döntő szünetében sugárzott műsor gyártója, az MTV úgy nyilatkozott, hogy nem volt tudomásuk arról, milyen meglepetést tartogatott a nézők számára Jackson és Timberlake. Ez sem hatotta meg a cenzorokat, akik azzal érveltek, hogy a botrányt megakadályozhatták volna egy különleges lejátszási technikával, ami az 'élő' adást öt másodperces késéssel sugározta volna a százmillió nézőnek. Az FCC szerint ezt a CBS elmulasztotta, így az ő hibájuk, hogy az amerikai gyermekek minden különösebb akadály nélkül gyönyörködhettek Janet fémnapocskás mellében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?