Szilvia
5 °C
16 °C

Visszatérnek a 'Jóbarátok'?

2002.02.05. 08:27
Lehetséges, hogy visszatér a képernyőre minden idők legnépszerűbb amerikai szappanoperája, a Jóbarátok. A hírek szerint a hat főszereplő akár egymillió dollárt is kaphat epizódonként.
Tárgyalások kezdődtek a Jóbarátok főszereplőinek képviselői és a sorozatot vetítő NBC között a népszerű szappanopera kilencedik sorozatának feltételeiről - jelentette a Variety hétfőn.

Friends
A szaklap filmipari körökre hivatkozva írja, hogy a megdrágult szereplők akár egymillió dolláros fizetést is kérhetnek egy-egy félórás epizódért. (Egy sorozat általában 22 epizódból áll.) A legutolsó szezon alatt Jennifer Aniston és társai egyenként 750 000 dollárt kaptak, tavaly ősszel pedig lazán visszadobtak egy 800 000-es ajánlatot.

Jennifer Aniston (Rachel Green), Courteney Cox Arquette (Monica Geller), Lisa Kudrow (Phoebe Buffay), Matt LeBlanc (Joey Tribbiani), Matthew Perry (Chandler Bing) és David Schwimmer (Ross Geller) már régóta rágodnak a visszatérésen, ám eddig sem egymás között, sem a médiavállalatokkal nem sikerült megállapodni. Most azonban egy neves ügyvédirodán keresztül közösen bonyolítják a tárgyalásokat.

A tárgyalások valójában három fél között folynak, hiszen a sorozatot gyártó Warner Bros szerződteti a szereplőket, az NBC pedig a Warnerrel egyezkedik a licencdíjról. Ez korábban epizódonként 5,5 millió dollár volt, most azonban legalább egymillióval többet fizethet a televízió.

A Jóbarátok első sorozatát 1994-ben vetítették az Egyesült Államokban, azóta összesen 33 Emmy-díjat nyert. Sorozatai mind a nézettségi, mind a népszerűségi listákon első helyen szerepeltek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?