Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Visszatérnek a 'Jóbarátok'?

2002.02.05. 08:27
Lehetséges, hogy visszatér a képernyőre minden idők legnépszerűbb amerikai szappanoperája, a Jóbarátok. A hírek szerint a hat főszereplő akár egymillió dollárt is kaphat epizódonként.
Tárgyalások kezdődtek a Jóbarátok főszereplőinek képviselői és a sorozatot vetítő NBC között a népszerű szappanopera kilencedik sorozatának feltételeiről - jelentette a Variety hétfőn.

Friends
A szaklap filmipari körökre hivatkozva írja, hogy a megdrágult szereplők akár egymillió dolláros fizetést is kérhetnek egy-egy félórás epizódért. (Egy sorozat általában 22 epizódból áll.) A legutolsó szezon alatt Jennifer Aniston és társai egyenként 750 000 dollárt kaptak, tavaly ősszel pedig lazán visszadobtak egy 800 000-es ajánlatot.

Jennifer Aniston (Rachel Green), Courteney Cox Arquette (Monica Geller), Lisa Kudrow (Phoebe Buffay), Matt LeBlanc (Joey Tribbiani), Matthew Perry (Chandler Bing) és David Schwimmer (Ross Geller) már régóta rágodnak a visszatérésen, ám eddig sem egymás között, sem a médiavállalatokkal nem sikerült megállapodni. Most azonban egy neves ügyvédirodán keresztül közösen bonyolítják a tárgyalásokat.

A tárgyalások valójában három fél között folynak, hiszen a sorozatot gyártó Warner Bros szerződteti a szereplőket, az NBC pedig a Warnerrel egyezkedik a licencdíjról. Ez korábban epizódonként 5,5 millió dollár volt, most azonban legalább egymillióval többet fizethet a televízió.

A Jóbarátok első sorozatát 1994-ben vetítették az Egyesült Államokban, azóta összesen 33 Emmy-díjat nyert. Sorozatai mind a nézettségi, mind a népszerűségi listákon első helyen szerepeltek.