Minden idők legpocsékabb gitárszólói

2004.10.13. 12:22
Az amerikai Guitar World magazin decemberi számában olvashatjuk majd azt a listát, amelyet a lap munkatársai állítottak össze minden idők 100 legrosszabb gitárszólóját, riffjét és gitárfutamát rangsorolva. Néhány "elkövető" nevét azért már most kiszivárogtatták
Az amerikai Guitar World magazin októberi számában azonban már megszellőzteték a minden idők száz legrosszabb gitárszólóját rangsoroló lista néhány helyezettjét. A dicstelen első helyet C.C. Deville szerezte meg 1991-ből származó, stílszerűen Guitar Solo-nak nevezett művével.

A kilenc perces szólót a lap ízléstelennek tartja és minden gitárosnak meghallgatásra ajánlja, mert szerintük ennél rosszabbat nem lehet alkotni.

C.C. Deville, a 41 éves gitáros a Poison heavy metal banda tagja és igazán nem nevezhető tehetségtelennek, hiszen ugyanez a lap a márciusi számában, amikor minden idők száz legjobb heavy metal gitárosának listáját állította össze, a 34. hellyel jutalmazta. Olyan gitárosokat utasított maga mögé - legalább is a magazin stábja szerint - mint, Jerry Cantrell, Richie Sambora, Steve Vai, Leslie West, Pete Townshend és Neil Young, hogy csak néhány gitármágust említsünk.

A Top 10-es "szégyenlistán" van néhány olyan gitáros és ismert kompozíció, amelyek kipellengérezésével bizonyára sokan nem értenek majd egyet.

Ngy nevek a listán

Íme minden kommentár nélkül az élmezőny: 2. Blue Cheer: Summertime Blues, 3. Carlos Santana: The Game of Love, 4. Cream: egy 1967-es rádióreklám spotja, 5. Beatles: All You Need is Love, 6. Black Flag: Thirsty and Miserable, 7. Ted Nugent: Wango Tango, 8. Rolling Stones: Ain,t Too Proud to Beg, 9. Manowar: Sting of the Bumblebee és végül 10. Lenny Kravitz: American Woman.

Az összeállítás szempontjai nem ismertek, de az említetteken kívül is bedobták még néhány nagyágyú nevét az érdeklődés felkeltésére. A listájukon szerepel David Bowie, a Def Leppard, a Metallica, a Green Day, a Grateful Dead, az Aerosmith és a Strokes zenekar is.