Új albumot adnak ki Guns 'N Roses egykori tagjai

2004.02.24. 13:01
Május 18-án jelenik meg a Velvet Revolver bemutatkozó albuma, eközben Axel Rose még mindig a régi dicsőségből próbál megélni, és újabb válogatáslemezt dob a piacra.
Május 18-án kiderül mekkorát szól a Bársony Revolver, ugyanis ezen a napon jelenik meg a most debütáló Velvet Reolver rockbanda Contraband (csempészáru) című lemeze. A Guns 'N Roses egykori tagjaiból, szólógitár: Slash, basszusgitár: Duff McKagan, dob: Matt Sorum valamint Dave Kushner gitáros és Scott Weiland énekes társulásával egy igazi szupergroup jött létre.

A zenekar sikerre van ítélve, ha csak Scott Weiland a Stone Temple Pilots egykori énekese másképp nem gondolja. Az énekes ugyanis az utóbbi időben több időt töltött a rehabilitációs intézetekben, mint a stúdióban, nehezen tud megszabadulni a kábítószer-szenvedélyétől. Jelenleg is büntetőeljárás folyik ellene, de a zenésztársai ragaszkodnak hozzá.

A régi dicsőség
A régi dicsőség
A Velvet Revolver zenéjéről az énekes korábban a Rolling Stone magazinnak azt mondta, hogy az úgy szól majd, mint a Stone Temple Pilots és a Roses a legjobb pillanataikban. A két csapat muzsikájának az ötvözetét ígérte.

Az előkészületetek során kiderült, hogy muníció volt bőven, ugyanis vagy ötven dal közül választották ki a korongra kerülő tucatnyit. McKagan azt emelte ki, hogy nem egy sikeres single-t akartak, ami mellé 11 töltelékdalt helyeznek el a korongra, az egész album olyan, mint egy zenei utazás. Az első kislemez, a Slither lesz, amit már a napokban elkezdenek játszani az amerikai rádiók.

A Contraband LP producere Josh Abraham jól ismert név a szakmában, hiszen olyan zenekarokkal dolgozott korábban, mint a Limp Bizkit és a Staind.

Azok a régi szép napok

A készülő Guns 'N Roses lemezt, a "Kínai demokráciát" azonban még mindig nem vehetik kézbe a banda rajongói, ugyanis a Chinese Democracy helyett egy Greatest Hits albumot dobnak tőlük piacra áprilisban, és azt is csak Ausztráliában. Az új albumon a 13 jól ismert kompozíció közül, a legfrissebb a Sympathy For The Devil, amely az Interjú a vámpírral című Tom Cruise-film betétdala volt 1995-ben.