Lebuktak a kamu Guns 'n Roses-koncert 'szervezői'

2003.10.15. 13:48
Összesen legfeljebb 50-60 jegyet adhatott el az a csaló banda, akik egy nem létező Guns 'n Roses koncertre árultak jegyeket Budapesten, idén nyáron. Annak idején az Index leplezte le, hogy a plakátokon, interneten, sőt a Viva zenetévén is hirdetett esemény csalás, hiszen az állítólagos szervezők - nem beszélve magáról az együttesről - mit sem tudtak a dologról. A rendőrség most letartóztatta a trükkös jegyárusokat.
Őrizetbe vettek egy 26 és 24 éves budapesti fiút és egy 26 éves lányt, mert a rendőrség megalapozott gyanúja szerint ők állnak a nagy Guns 'n Roses-svindli mögött. "A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján nevezettek megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2003. augusztus hónapban az interneten valamint az általuk készített plakátokon jegyeket kínáltak megvételre a budaörsi reptéren megtartásra kerülő Guns'n Roses koncertre, felhasználva mindehhez egy létező cég adatait" - írja a rendőrség weboldala.

A rendőrök hivatalosan is megállapították, amit nyáron az Index rockriporterei : "sem a jegyeken feltüntetett cég, sem más rendezvényszervező cég semmilyen formában Guns'n Roses koncertet nem szervezett."

A csalók Budapesten (a Lurdy ház parkolójában) és néhány vidéki városban árulták a jegyeket. A nyomozók szerint összesen 704 000 forintos kárt okoztak. A hozzánk korábban eljutott információk szerint 12 000 forintért adtak egy tikettet, de ezek szerint több árkategória is lehetett, hiszen egyszerű osztással megállapítható, hogy egységes helyár esetén 58,66666 darab belépőt kellett volna elpasszolniuk. Ezek szerint álhír volt az a fórumokban terjedő híresztelés, hogy a Hungaroringen akár több ezer belépőt is eladhattak a csalók. Mivel a kinyomtatott plakátok és jegyek aránylag igényesen néztek ki, a merész akció tiszta haszna igen csekély lehetett.

A három fiatalt a rendőrök lakásukon fogták el. A lebukás egyébként várható volt, hiszen a Lurdy ház pakolójában jegyeket áruló fiút le is fotózták, az Index pedig közölte a képeket.