16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Hernádi 24 milliót kér a Startól

2003.11.17. 14:43
Összesen 24 millió forint megfizetésére akarja kötelezni Hernádi Judit a Star magazint, mert az a nyáron valótlanul írta róla, hogy az alkoholba menekült; a személyiségi jogi per hétfőn kezdődött meg a Fővárosi Bíróságon. A színésznő ügyvédje szerint ideje, hogy az ilyen ügyekben változzék az ítélkezési gyakorlat.
A színésznő keresetében 12 millió forint kártérítést és 12 millió forint - az államnak megfizetendő - közérdekű bírság kiszabását követeli, s a kártérítést jótékony célra fordítaná. Emellett a jó hírnévhez, becsülethez, emberi méltósághoz és magánélethez fűződő jog megsértésének megállapítását és elégtételadásként a Star című hetente megjelenő magazin egy számának betiltását is kéri a felperes a bíróságtól.

"Bánatában alkoholba menekült, segítsetek Hernádin!"

A színésznő ügyvédje szerint ideje, hogy az ilyen ügyekben változzék az ítélkezési gyakorlat, majd kifejtette, hogy "a jelenleg rendelkezésre álló eszközök úgy látszik, nem alkalmasak arra, hogy a csak üzleti szempontokat szem előtt tartó bulvárújságírást visszatartsák a személyiségi jogi jogsértésektől".

A Star kifogásolt számának címlapján közölt fénykép Hernádi Juditot egy pezsgős pohárral ábrázolja. Bánatában alkoholba menekült, segítsetek Hernádin! - fogalmazott a lap. A cikk további, felperes által szintén kifogásolt állításai szerint a színésznőn eluralkodott a kétségbeesés, teljesen maga alatt van. Számos szemtanú vallomása szerepelt a cikkben, Hernádi mértéktelen italozásáról például egy bár pincérnője számolt be az újság hasábjain, de név szerint csak a színésznőt említették meg.

"Azt hittem, összetévesztettek valakivel"

"Megdöbbenéssel olvastam a cikket, semmi igazságalapja, először azt hittem, hogy összetévesztettek valakivel" - jegyezte meg személyes meghallgatásán a Fővárosi Bíróság előtt az ismert színésznő. Elmondta: szakmájában és magánéletében is számos negatív következménye volt a cikknek. "Hitelemet vesztettem az emberek előtt, és ezt nagyon nehéz visszaszerezni" - hangsúlyozta, majd hozzátette: szerepektől, interjúktól esett el a cikk miatt. "Idős édesapám nagyon megijedt a hír hallatán, a lányom megjegyzéseket kapott a környezetétől, apja pedig ügyvédekhez fordult, hogy megtudja, hogyan veheti magához a gyereket, ha igazak a rólam szóló hírek" - mondta el Hernádi. A Star pedig még csak meg sem keresett a rólam szóló cikk készítése kapcsán - tette hozzá.

Alföldi Róbert színész a hétfői tárgyaláson tanúként elmondta: évek óta jó, baráti viszonyban van Hernádival, előfordult, hogy heteken át szinte minden idejüket együtt töltötték, mégsem tapasztalt semmi olyat, ami a kifogásolt írást alátámasztaná. Tapasztalata szerint a művésznő csak szénsavmentes ásványvizet fogyaszt. Alföldi hozzátette, hogy a szakmában rendszeresen téma volt a Star magazin cikke. Ezen a pályán elsőrendű kérdés az esti előadás biztonsága, a rendezők, a színészek nem dolgoznak olyan kollégával, akiről egyszer elterjed az a hír, hogy italozik, megbízhatatlan - hangsúlyozta Alföldi Róbert.

A Star jogi képviselője a tárgyaláson a kereset elutasítását kérte. A polgári per januárban tanúk meghallgatásával folytatódik.  • Tippek
  • Hírek