Judit
2 °C
7 °C

Elektro-scifi-funk-bábszínház a Merlinben

2007.05.17. 17:28
Háromszereplős bábelőadásának bemutatóját tartja szombaton a Hypnosis társulat, ráadásul egy elektrofunk buli kellős közepén. A Merlinben fellép még Chris Carter, a Fine Cut Bodies és a Grasshop.

Szombaton, a Merlinben tartja ősbemutatóját a Hypnosis Bábszínház, méghozzá olyan fellépők társaságában, mint a Grasshop, a Fine Cut Bodies, illetve a brit elektrufunk-pápa, Chris Carter. A bábelőadást Psure és Ekaros live-actje kíséri majd.

Partibábok a Süsüműhelyből

A Hypnosis bábszínház izgő-mozgó szereplőivel, vetített képsorokkal és különlegesen szerkesztett zenével szeretne újszerű élményt adni a sablonbulikba belefáradt közönségnek. A műsor éjfél után indul, a parti szerves részeként nem fogaj megszakítani a táncot. A bábjáték főszereplői – velük az utóbbi hónapokban többször találkozhattunk különféle szórólapokon – Szőrmók, a kissé mohó, narancsos irokéz hajú szörnyecske, Stanton őrnagy, a csöppet idegbeteg pacifista háborús veterán és Daniella, az egyfolytában vigyorgó, nárcisztikus hajadon.

Az Inside, Rockstar és Sekond által tervezett karakterekből a Süsü, a sárkány készítőjeként ismeretes Ősz Lucia Trancota bábkészítő mester műhelyében váltak végül figurák. Őket Rózsa János, Guczi Tamás és Kaposi Balázs profi bábosok kezei keltik életre a Merlinben. A bábperformansz után közvetlenül lép majd fel a scifi-breakbeat atyjaként is emlegetett Chris Carter.

Sci-fi ihlette elektrofunk

Carter dobosként és hangmérnökként kezdte pályafutását, majd a legendás On U Sound stúdióban tanulta ki a studiótechnika fortélyait. 1997 óta zenél, első lemezét az A Guy Called Gerald vezette Juice Boxnak készítette (Sawtooth - The Dragon EP). A BLIM-mel közösen (Kasha álnéven) készített, Shara Nelson vokáljával fűszerezett U a legismertebb vokális breakbeat slágerek egyike. Azóta jelentek meg már zenéi a Rennie Pilgrem TCR-jénél, a híres Botchit & Scarper-nél vagy BLIM saját labeljén, a Track Recordingson. Haverjával és stúdiótársával jHz-vel, újabban Roxiller név alatt ügyködnek, közben saját Record Records nevű kiadóját is futtatja, mely egyben a break egyik értékes alkotóműhelye is. Kilences kiadványa a FineCutBodies-zal közösen jegyzett Frogmarch.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?