Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Elektro-scifi-funk-bábszínház a Merlinben

2007.05.17. 17:28
Háromszereplős bábelőadásának bemutatóját tartja szombaton a Hypnosis társulat, ráadásul egy elektrofunk buli kellős közepén. A Merlinben fellép még Chris Carter, a Fine Cut Bodies és a Grasshop.

Szombaton, a Merlinben tartja ősbemutatóját a Hypnosis Bábszínház, méghozzá olyan fellépők társaságában, mint a Grasshop, a Fine Cut Bodies, illetve a brit elektrufunk-pápa, Chris Carter. A bábelőadást Psure és Ekaros live-actje kíséri majd.

Partibábok a Süsüműhelyből

A Hypnosis bábszínház izgő-mozgó szereplőivel, vetített képsorokkal és különlegesen szerkesztett zenével szeretne újszerű élményt adni a sablonbulikba belefáradt közönségnek. A műsor éjfél után indul, a parti szerves részeként nem fogaj megszakítani a táncot. A bábjáték főszereplői – velük az utóbbi hónapokban többször találkozhattunk különféle szórólapokon – Szőrmók, a kissé mohó, narancsos irokéz hajú szörnyecske, Stanton őrnagy, a csöppet idegbeteg pacifista háborús veterán és Daniella, az egyfolytában vigyorgó, nárcisztikus hajadon.

Az Inside, Rockstar és Sekond által tervezett karakterekből a Süsü, a sárkány készítőjeként ismeretes Ősz Lucia Trancota bábkészítő mester műhelyében váltak végül figurák. Őket Rózsa János, Guczi Tamás és Kaposi Balázs profi bábosok kezei keltik életre a Merlinben. A bábperformansz után közvetlenül lép majd fel a scifi-breakbeat atyjaként is emlegetett Chris Carter.

Sci-fi ihlette elektrofunk

Carter dobosként és hangmérnökként kezdte pályafutását, majd a legendás On U Sound stúdióban tanulta ki a studiótechnika fortélyait. 1997 óta zenél, első lemezét az A Guy Called Gerald vezette Juice Boxnak készítette (Sawtooth - The Dragon EP). A BLIM-mel közösen (Kasha álnéven) készített, Shara Nelson vokáljával fűszerezett U a legismertebb vokális breakbeat slágerek egyike. Azóta jelentek meg már zenéi a Rennie Pilgrem TCR-jénél, a híres Botchit & Scarper-nél vagy BLIM saját labeljén, a Track Recordingson. Haverjával és stúdiótársával jHz-vel, újabban Roxiller név alatt ügyködnek, közben saját Record Records nevű kiadóját is futtatja, mely egyben a break egyik értékes alkotóműhelye is. Kilences kiadványa a FineCutBodies-zal közösen jegyzett Frogmarch.