Alacsony költségvetésű filmben tarol Ice Cube

2002.09.16. 12:48
A rapper fodrászkomédiája sok fekete fiatalt csábított a moziba. A főszereplő más néven szignózta szerződését.
A színes bőrű rapper, Ice Cube fodrászként tűnik fel a Barbershop című filmvígjátékban, ennek ellenére a mozi bevételei a bemutatót követő harmadik napra a gyártási költségek közel kétszeresét érték el.

A gyártó MGM elnöke, Peter Adee örömét fejezte ki, hogy egy ilyen kis költségvetésű filmmel is jelentős bevételeket tudtak produkálni. Az egész 12 milliónkba került, - számolt be a sikerről jókedvűen az elnök - és már szeptember 16-ára 21 millió dollárt hozott. Ez jó üzletnek tűnik.

Adee szerint a Ice Cube szép alakítást nyújt a chicagói fodrászüzlet vezetőjének szerepében. "Nem volt könnyű dolga. Egyszerre volt képes megfogni a karakter humoros és komoly oldalát." A történetben Ice Cube elzálogosítja fodrászüzletét, majd rádöbben: a környékbeliek életében a kis helység több volt, mint hajvágó szalon. Mindez persze sok humoros jelenet forrása lesz.

A nagymúltú filmgyártó igazgatója büszkén hozzátette: A film zenéjét is Ice Cube szerezte, akinek valódi neve egyébként O'Shea Jackson. Legalábbis így szignálta a szerződését. De az ilyesmit mi már megszoktuk a művészektől.

A filmre bemutatója óta, hetven százalékban 35 év alatti fekete fiatalok vásároltak jegyet.