Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alacsony költségvetésű filmben tarol Ice Cube

2002.09.16. 12:48
A rapper fodrászkomédiája sok fekete fiatalt csábított a moziba. A főszereplő más néven szignózta szerződését.
A színes bőrű rapper, Ice Cube fodrászként tűnik fel a Barbershop című filmvígjátékban, ennek ellenére a mozi bevételei a bemutatót követő harmadik napra a gyártási költségek közel kétszeresét érték el.

A gyártó MGM elnöke, Peter Adee örömét fejezte ki, hogy egy ilyen kis költségvetésű filmmel is jelentős bevételeket tudtak produkálni. Az egész 12 milliónkba került, - számolt be a sikerről jókedvűen az elnök - és már szeptember 16-ára 21 millió dollárt hozott. Ez jó üzletnek tűnik.

Adee szerint a Ice Cube szép alakítást nyújt a chicagói fodrászüzlet vezetőjének szerepében. "Nem volt könnyű dolga. Egyszerre volt képes megfogni a karakter humoros és komoly oldalát." A történetben Ice Cube elzálogosítja fodrászüzletét, majd rádöbben: a környékbeliek életében a kis helység több volt, mint hajvágó szalon. Mindez persze sok humoros jelenet forrása lesz.

A nagymúltú filmgyártó igazgatója büszkén hozzátette: A film zenéjét is Ice Cube szerezte, akinek valódi neve egyébként O'Shea Jackson. Legalábbis így szignálta a szerződését. De az ilyesmit mi már megszoktuk a művészektől.

A filmre bemutatója óta, hetven százalékban 35 év alatti fekete fiatalok vásároltak jegyet.