Leitatta Jacko a rákos kisfiút?

2003.12.19. 08:52
Vádat emeltek a popper ellen kiskorú molesztálása miatt. A sztár ügyvédje tagad.
Michael Jackson ellen csütörtökön hivatalosan vádat emeltek kiskorú molesztálása miatt. A popsztárnak összesen kilenc vádponttal kell szembenéznie majd a tárgyaláson, amely alighanem világszenzáció lesz. Tom Sneddon, Santa Barbara megye államügyésze nem csak molesztálással vádolja Michael Jacksont, hanem azzal is, hogy bűnös céljainak elérése érdekében alkohollal itatott egy kisfiút. A megfogalmazott vádak szerint Jackson a felrótt bűncselekményt február 7. és március 10. között követte el. Ha bűnösnek találják, a kilenc vádpont alapján összesen 24 év börtönnel sújthatják. Mark Geragos, az énekes védőügyvédje csütörtökön a vádemelés után kijelentette, hogy Michael Jackson abszolút ártatlan és elszántan küzdeni fog az őt bemocskoló szörnyű vádakkal szemben.

Dunyha és hálózsák

A 45 éves popsztárt november 20-án tartóztatták le a kaliforniai Santa Barbarában kiskorú molesztálásának gyanújával, majd 3 millió dollár óvadék ellenében rögtön szabadlábra helyezték. Előzőleg nagy médiafelhajtással kísért házkutatást tartottak Neverland nevű birtokán. Jackson "nagy hazugságnak" minősítette, hogy molesztálta volna kis védencét. A felperes egy 12 éves rákbeteg kisfiú, aki gyakran megfordult az énekes birtokán és olykor éjszakára is ott maradt. A kisfiú egy televíziós műsorban kijelentette, hogy többször aludt az énekes ágyában. Jackson ebben a műsorban azt mondta, hogy akkor hálózsákban a padlón töltötte az éjszakát, korábban pedig azt is, hogy sok gyerekkel aludt már egy ágyban és az gyönyörű dolog.

Elrepülhet

Sneddon államügyész hozzájárult ahhoz, hogy az első bírósági meghallgatást a kaliforniai Santa Mariaban a tervezetthez képest egy héttel elhalasztva január 16-ra tűzzék ki. A popsztár ideiglenesen visszakapja útlevelét, hogy szombaton Nagy-Britanniába repülhessen, ahova szerződéses kötelezettségei szólítják január 6-ig. Az államügyész csütörtöki sajtóértekezletén elmondta, hogy Michael Jacksonnak két szerződése is van, amelyeket még a házkutatás, illetve a letartóztatási parancs kiadása előtt kötött és nagy anyagi hátrányt okozna, ha ezeknek nem tehetne eleget. Jackson új besztof-albumát fogja népszerűsíteni.

A vádaknak az énekes védőügyvédje szerint két indítéka van: a pénzéhség és a bosszú, az előbbi egy másik kisfiú családját, az utóbbi a Santa Barbara-i államügyészt hajtaná, aki egy évtizede vadászik a popsztárra. Sneddon már 1993-ban nyomozott Jackson után, akit akkor egy másik kisfiú molesztálásával gyanúsítottak. Az énekes akkor is ártatlanságát hangoztatta, de több millió dollárt fizetett a családnak, az ügy így vádemelés nélkül megegyezéssel végződött, a kisfiú nem tanúskodott.

Geragos sajátosnak nevezte, hogy a mostani vádló kisfiú szülei legelőször azt a jogászt keresték fel, aki a 10 évvel korábbi ügyben közvetített a megegyezésnél. Furcsállotta azt is, hogy a megyei ügyészség külön honlapot létesített és PR-céget is alkalmazott a sajtó kiváncsiságának a kielégítésére, noha az ügyésznek a bíróságon, nem a sajtóban kell a pert megvívnia. Az ügyvéd kijelentette, tudomása szerint légből kapott az a sajtóhíresztelés, hogy az énekes áttért volna a muzulmán hitre.

Michael Jackson egyébként csütörtökön megnyert egy pert, amelynek alapján nem hozható nyilvánosságra az a videofelvétel, amely a védőügyvédjével folytatott beszélgetéséről készült titkokban azon a repülőgépen, amelyen az énekes november 20-án Santa Barbarába repült, hogy feladja magát.