Bizonyítékokat gyűjtenek Michael Jackson ellen

2004.03.02. 12:37
Több számítógép winchester, zenei CD és egy Neverland Party című DVD szerepel a popsztár elleni vád bizonyítékai között. A Pop királya akár huszonnégy évre is száműzetésbe vonulhat.
Házkutatást tartott a rendőrség Michael Jackson egykori producerének kaliforniai lakásán. Marc Schaffel Los Angeles-i rezindeciáján lefoglaltak hat számítógépet, több telefonbeszélgetést tartalmazó kazettát, zenei CD-t és CD-ROM-ot. A rendőrségi íratok szerint a nyomozók ezenkívül az egyik könyvespolcon találtak egy DVD-t, ami a Neverland Party címet viseli, és valószínűleg Jackson birtokán forgatott amatőr felvételeket tartalmaz.

Michael Jackson
Jacko a vádak súlya alatt
Kalifornia törvényei alapján a bizonyítékok listája már a nyomozati szakaszban is nyilvánosak, így annyit már most lehet tudni, hogy ezek a lefoglalt tárgyak a Michael Jackson elleni vád legfontosabb bizonyítékai. A magát legszívesebben még mindig a pop királyaként emlegető énekes ellen végül egy tizennégy év alatti fiú molesztálásáért emeltek vádat. Az ügyészségi íratok szerint legalább hét alkalommal fajtalankodott a fiatalkorúval, akit előtte leitatott, illetve gyógyszerekkel kábított el. Novemberben a rendőrség már lefoglalt két üveg kábító hatású folyadékot tartalmazó üvegcsét Jackson kaliforniai birtokán, ezeket a hatóságok szerint a sztár csak azért tartotta, hogy elbódíthassa kiskorú vendégeit.

A vádiratban nem szerepel egyetlen sértett neve sem, a hivatalos dokumentumokban csak az angol jogi nyelvben ismeretlen nevű személyt jelentő John Doeként emlegetik a vallomást tevő fiút.

Trónfosztás?

Michael Jacksonnak először április 12-én kell megjelennie egy meghallgatáson, a per szakértők szerint azonban akár másfél évig is eltarthat. Az ügyészség előreláthatólag börtönbüntetés kiszabását fogja kérni a bíróságtól a jelenleg 3 millió dolláros óvadék fejében szabadlábon védekező Jackson ellen. A hatályban lévő törvények értelmében a popénekes akár huszonnégy évi szabadságvesztést is kaphat az ügyészségi iratokban szereplő bűncselekmények elkövetéséért.