Nem jó reklám Janet melle

2004.02.09. 08:50
Szakértők szerint Janet Jackson lemezeiből nem fog több fogyni a botrány miatt, a mellpiercing azonban divat lett, miután a futball-döntő szünetében Justin Timberlake leszagatta Janet Jackson ruháját.
Janet Jackson fedetlen keble ugyan napok óta izgalomban tartja az amerikaiakat, de a zeneipart és az amerikai slágerfogyasztási szokásokat ismerő szakértők szerint a popdíva karrierjének mégsem tett jót, hogy az amerikaifutball-döntő, a Super Bowl szünetében a színpadon Justin Timberlake egy heves mozdulattal elszakította Janet ruháját, és emiatt a nézők milliói csodálhatták meg az énekesnő jobb mellét.

Elkapcsolnak

Jackson a botrány hatására lemondta új albuma, a Damita Jo promóciós turnéjának további állomásait, de a sztár menedzserei még reménykednek, hogy az incidens ennek ellenére nem fogja befolyásolni a március 30-án megjelenő lemez sikerét.

Tekintse meg képeinket!
Az énekesnő kiadója, a Virgin Records ugyanekkor megpróbálja kihasználni a média felfokozott figyelmét, és idő előtt bemutatta a "Just a Little While" című dalt, de szakértők szerint a botrány hatására a legtöbb amerikai elkapcsol, ha a rádiókban meghallja Janet új slágerét.

A zeneipar bennfentesei szinte mind egyetértenek abban, hogy a botrány nem fogja növelni az új album eladási mutatóit, mivel a futball-döntő szünetében történtek után a zenerajongók szemében ellenszenves lett Janet, aki a közvélekedés szerint szándékosan villantotta ki mellét, hogy így reklámozza magát és dalait.

Az utóbbi évek ehhez hasonló médiabotrányai nem befolyásolták jelentősen a lemezeladásokat, például Madonna és Britney Spears elhíresült csókja után sem rohamozták meg a felhevült rajongók a lemezboltokat, sőt a The Dixie Chicks elnevezésű country formáció lemezeladási mutatói még meredeken zuhanni is kezdtek, amikor az énekesnő egy fellépésen megjegyzéseket tett George Bushra, és az amerikai kormányzat külpolitikájára.

Átszúrják

Ha a lemezeladásokat nem is növelte az eset, de a mellpiercing iparágat máris felpezsdítette Janet Jackson fedetlen keblének puszta látványa. Az amerikai tetováló szalonokat az utóbbi napokban szinte megrohamozták a rajongók, akik mind olyan intim ékszert akarnak, mint amilyet az énekesnő viselt a botrányba fulladt fellépésen. Az amerikai szakboltokban már harminc dollárért átlövik bárki mellbimbóját, de a Janet ezüst napkorong alakú mellpiercingjéhez hasonló darabokért akár háromszor ennyit is elkérhetnek.