Jacko vudu átokkal ölette volna meg Spielberget?

2003.03.04. 19:19
A Vanity Fair értesülései szerint a népszerű popsztár, Michael Jackson orrprotézist hord és bár teljesen eladósodott többszázezer dollárt adott különböző vudu-varázslóknak, hogy azok átokkal elpusztítsák ellenségeit.
Maurreen Orth a pop 44 esztendős királyával kapcsolatos, sokkoló állításokban gazdag riportjának különböző részletei már egy héttel a cikk megjelenése előtt kiszivárogtak.

Ezek közül több korábbról ismert hiedelmeket erősít meg. Orth például egy Jacksonhoz közeli személyre hivatkozva közli: a zenész orra helyén protézist hord, amely nélkül leginkább egy múmiára hasonlít. Ugyancsak közli, hogy Jacko nem bőrbetegségben szenved, hanem szándékosan fehérítteti bőrét, mivel nem szeret afroamerikai lenni.

Jacko és a varázslók

Michael Jackson
A Vanity Fair állításai szerint Jackson 2000-ben vudu-szertartáson vett részt Svájcban, ahol kuruzslók segítségével szerette volna elérni, hogy huszonöt ellensége - közöttük Steven Spielberg filmrendező és David Geffen médiamogul - elhalálozzon.

Jacko a szertartás részeként állítólag bárányvér fürdőt vett, hogy megtisztuljon. A ceremónia részeként egy másik vudu-mágus 42 tehenet áldozott fel és a helyszínen úgy nyilatkozott, hogy az ellenségek listáját vezető David Geffen egy héten belül meghal.

Egy Jacksonhoz közel álló személy cáfolta Matt Drudge-nak cáfolta a vudu-szertartás hírét azzal, hogy mind Spielberg, mind geffen közeli jóbarátjai a popzenésznek.

A magazin szerint az állítólagos szertartás fejében Jackson titkára, Miung Ho Lee százötvenezer dollárt utalt egy mali bankszámlára, egy Baba nevű vudu-főnöknek. Lee, aki egyébként azóta 12 millió dolláros kártérítési pert indított az előadó ellen, azt nyilatkozta, hogy Jackson a kilencvenes évek közepe óta többmillió dolláros hitelekből él.

Jacko és a bankárok

A magazin értesülései szerint Jackson életmódja finanszírozására eddig 240 millió dolláros adósságot halmozott fel. Pár évn belül vissza kell fizetnie egy 200 millió dolláros kölcsönt, amely csak úgy sikerülhet neki, ha megválik egyik legértékesebb vagyontárgyától a Beatles dalok jogaitól - ez azonban nem lesz könnyű miután a Sonyval közösen tulajdonolják a katalógust.

Michael Jackson az elmúlt hónapban támadások kereszttüzében állt, miután Berlinben rajongói felett a magasban lóbázta gyermekét egy szállodaablakból, illetve Martin Bashir BBC-s tudósítása után ismét felizzottak a sztár pedofíliájával kapcsolatos vádak.

Mint ismert, Jacksonnak 25 millió dollárjába került a peren kívüli megegyezés a Jordie Chandler szülei által megrontás miatt indított eljárásban.

A poppernek ugyancsak mélyen kell a zsebében kavarnia, miután az egykoron pénzügyeit kezelő Lee-n kívül perben áll Marcel Avrammal - a német koncertszervező egy lemondott koncert miatt 21 millió dollár kártérítést követel tőle. Jackót emellett 1,6 millió dollárra erejéig a Sotheby's aukciós ház is pereli.

Maureen Orth értesülései szerint ezeken túl Jacksonnak évi 4 millió dollárjába kerül kaliforniai magánvidámparkja, a Neverland Valley fenntartása. A 2001 áprilisában megnyitott létesítményt késedelmes fizetés miatt bankja egy ízben majdnem zár alá helyeztette.