Árpád
-2 °C
4 °C

Hódít a Jedi-vallás Ausztráliában

2002.08.27. 13:00
Több mint 70 ezer ember vallja magát Jedinek Ausztráliában - derült ki egy nemrég végzett összeíráson.
Egy 2001-ben körbejárt email szerint, amennyiben 10 ezer ember Jedinek mondja magát, a Star Wars-rajongók hivatalos vallás hívőivé vállhatnak. Valószínűleg ez a körlevél ért be azon a mostani ausztráliai összeíráson, melyen 70 509 helybéli írta a vallás rubrikába, hogy Jedi-hívő.

Az ausztráliai Statisztika Hivatal szemében az Erő követői egyelőre nem léteznek, így őket "nem meghatározott" vallású személyekként veszik fel a nyilvántartásba.

"A többség feltehetően csak meg akarta viccelni a kormányzatot" - vélekedett Chris Brennan, az ausztráliai Star Wars Társaság elnöke. "Legfeljebb 5 ezer rajongó alkothatja a kemény magot, a többiek csak poénkodtak."

Hasonló méretű látens Jedi-kolóniák élnek Új Zélandon és Nagy Britanniában is, sőt az utóbbi helyen a Jedi Lovag kategória már a hivatalos kérdőíven is szerepelt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?