Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Megjelent Larry Hagman önéletrajza

2002.12.10. 11:05
Larry Hagman, a Magyarországon is sikerrel játszott Dallas című amerikai televíziós sorozat főszereplőjének életrajzi regényét hétfőn mutatták be Budapesten. A Helló, drágám! című, 16 oldalnyi képanyaggal illusztrált könyvet maga a művész ajánlotta a közönség figyelmébe.
Larry Hagman
Mint a kötetet Magyarországon közreadó Kalandor Könyvkiadó felidézi, Larry Hagman a Dallas című sorozatban 1978-tól 1991-ig alakította Jockeyt, az intrikus és gyakran könyörtelen texasi olajbárót, aki néhány dollárért még a saját családját is képes volt eladni.

A Helló, drágám! a Jockey álarca mögött lévő emberről szól, akinek élettörténete helyenként felkavaró, megindító, önvizsgáló, botrányokkal tarkított, néhol pikáns, vagy éppen az újrakezdésről szól.

Larry Hagman a filmvásznon és a televízióban olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Peter Fonda, Patrick Duffy, Jack Nicholson, Priscilla Presley, Dennis Hopper, Sidney Lumet, Lee Marvin.

Az 1931. szeptember 21-én született művész ugyanolyan nyíltan - ahogyan beavatja az olvasót a kulisszatitkokba - ír magánéletéről is: mint a legtöbb hollywoodi színészt, Larry Hagmant is megkísértette az alkohol és a kábítószer.

Könyvében őszintén beszél a "démonokkal" folytatott küzdelemről, és arról, hogyan mentette meg életét az utolsó pillanatban egy tizenhat órás műtét, az 1995-ben végrehajtott májátültetés.

A felgyógyulás történetéből kiderül: Larry Hagman sosem törődött bele sorsába, mert legyőzte két káros szenvedélyét, túlélt egy operációt és egy igen súlyos motorbalesetet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!