Kaszkadőröktől kap díjat Keanu Reeves

2004.04.30. 14:30
A Mátrix sztárját eddig csak a legkívánatosabb férfiként díjazták, most azonban elismerték a köríves rúgások terén nyújtott teljesítményét is.
Köríves rúgások, gurulás és vetődés terén mutatott kiemelkedő teljesítményéért hamarosan díjat vehet át Keanu Reeves, értesült a BBC. A Mátrix-trilógiában fokozatosan kispappá alakuló színész május 16-án veheti át a World Stunt Awards nevezetű díjat. A Los Angelesi ünnepségen egyébként három kategóriában, a legjobb verekedésért, legjobb tűzpárbajért és legjobb autósjelenetért adnak majd át díjakat.

Reeves "A Mátrixban nyújtott teljesítménye generációja legjobbjai közé emelte Keanut" - indokolta a zsűri döntését Gernot Friedhuber, az esemény vezetője.

"Külön értékeltük a művész szorgalmát, amellyel mindig kész volt újabb fogásokat elsajátítani, és fontosnak tartottuk, hogy figyelemmel kísérte a szakma alakulását és friss eredményeit" - tette hozzá.

Keanu Reeves minden bizonnyal nagy örömmel fogadja majd a díjat, hiszen a 39 éves színész eddig leginkább az MTV-től kapott díjakat olyan kategóriákban, mint a Legjobb csók vagy a Legkívánatosabb férfi.

A kaszkadőrdíjra az idén jelölték még a Kill Bill első részét, Johhny Depp A Karib-tenger kalózai című filmjét, a Bad Boys II-t és a Terminator 3-at.