Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

R Kelly: dalban mondom el

2002.06.21. 15:24
A huszonegy rendbeli pedofíliával, valamint gyermekpornó-készítéssel vádolt R Kelly dalban tiltakozik az őt ért gyanúsítások ellen. Kellyt június 5-én tartóztatták le, de - háromnegyed millió dolláros óvadék fejében - szabadlábon védekezhet.
A Heaven, I need a Hug (kb. Nézz le rám, ó Istenem) című számot Kelly saját rádiója sugározza; a dalban a fekete énekes a bírósággal folytatott harcait beszéli el. A szöveg támadja Kelly ellenfeleit, és támogatásra szólítja fel a rajongókat - írja a BBC Online. Az új számban Kelly többek közt így énekel: "tizenhárom évet adtam az életemből az iparágnak / sláger vagy sem, mindenemet odaadtam" - mindezt természetesen angolul.

Nem Kelly, vagy a lány idősebb?

A vád szerint Kelly egy fiatalkorú lánnyal látható egy videofelvételen, aktus közben. Az énekes tagadja, hogy ő szerepelne az interneten terjedő videofelvételen. Ügyvédje, Edward Genson más irányból közelíti meg az ügyet: ő azt akarja bizonyítani, hogy a filmen látott lány nem fiatalabb 18 évesnél.

R Kelly piaci pozícióját megrendítette a botrány. Chicago egyik vezető rádiója már nem játssza felvételeit, s a hakllgatók 56 százaléka szerint a többi adónak is le kellene tiltania a hírbe hozott énekest. Amennyiben az esküdtszék bűnosnek találja, Kelly 15 év börtönre számíthat.