Judit
3 °C
7 °C

R Kelly: dalban mondom el

2002.06.21. 15:24
A huszonegy rendbeli pedofíliával, valamint gyermekpornó-készítéssel vádolt R Kelly dalban tiltakozik az őt ért gyanúsítások ellen. Kellyt június 5-én tartóztatták le, de - háromnegyed millió dolláros óvadék fejében - szabadlábon védekezhet.
A Heaven, I need a Hug (kb. Nézz le rám, ó Istenem) című számot Kelly saját rádiója sugározza; a dalban a fekete énekes a bírósággal folytatott harcait beszéli el. A szöveg támadja Kelly ellenfeleit, és támogatásra szólítja fel a rajongókat - írja a BBC Online. Az új számban Kelly többek közt így énekel: "tizenhárom évet adtam az életemből az iparágnak / sláger vagy sem, mindenemet odaadtam" - mindezt természetesen angolul.

Nem Kelly, vagy a lány idősebb?

A vád szerint Kelly egy fiatalkorú lánnyal látható egy videofelvételen, aktus közben. Az énekes tagadja, hogy ő szerepelne az interneten terjedő videofelvételen. Ügyvédje, Edward Genson más irányból közelíti meg az ügyet: ő azt akarja bizonyítani, hogy a filmen látott lány nem fiatalabb 18 évesnél.

R Kelly piaci pozícióját megrendítette a botrány. Chicago egyik vezető rádiója már nem játssza felvételeit, s a hakllgatók 56 százaléka szerint a többi adónak is le kellene tiltania a hírbe hozott énekest. Amennyiben az esküdtszék bűnosnek találja, Kelly 15 év börtönre számíthat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?