Aliz
6 °C
14 °C

Opera készül a Clinton-Lewinsky afférról

2002.01.22. 12:49
A világ leghíresebb gyakornoka körüli botrányról operát komponál egy orosz zeneszerző.
Mint az NTV orosz televízió jelentette, Vitalij Okorokov Monica Lewinsky és Bill Clinton elnök románcát zenésíti meg. A történet azonban a librettó-író fantáziáját követve módosul: a Fehér Ház egykori gyakornokáról a darabban kiderül, hogy kettős ügynök, akinek az a feladata, hogy a szovjet titkosszolgálat, a KGB megbízásából befolyásolja az Egyesült Államok elnökét.

Az orosz televíziónak az operáról szóló jelentése szerint Putyin orosz elnök és Monica (is) találkozik, méghozzá a Kremlben, és annak főnöke hirtelen elővesz egy kis híján mázsa súlyú dossziésorozatot arról, hogy bizonyos Maria Levinszonova, miután elvégezte a KGB különleges tanfolyamát, néhány évvel ezelőtt eredményes küldetést hajtott végre a washingtoni Fehér Házban, s ezzel tartós kárt okozott az amerikai elnök tekintélyének.

A forgatókönyv szerint az egész történetet "Putyin hadnagy" találta ki - magyarázta Okorokov a televízió riporterének, utalva ezzel Putyin titkosügynöki múltjára. És mivel a zeneszerző - mint kifejtette - olyan asszonyt akar bemutatni, "aki szeret és akit szeretni lehet", az opera végén Levinszonova, alias Lewinsky kettős ügynök feleségül megy az orosz államfő biztonsági főnökéhez.

A "Monica a Kremlben" ősbemutatójára már színpadot is találtak: a Volga menti Szaratov dalszínháza mutatja be az operát. A premier időpontját azonban még nem tűzték ki, Okorokov ugyanis még operájának utolsó kottalapjait írja - jelentette az AFP.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?