Összeesküvés áldozata lenne Jacko?

2003.11.25. 09:00
Már hárman is hangoztatják Michael Jackson ártatlanságát a gyermekmolesztálási vádakkal szemben: Elizabeth Taylor és Michael Jackson mellett a 93-as per ügyészének titkárnője is. Míg a színészlegenda a New York-i kiadója által kiadott közleményben hangoztatja a vádak hamisságát, Jackson a webszájtján keresztül védi magát, Geraldine Hughes egy egész könyvet szentel annak, hogy "a vádak alól tisztázza" a popsztárt.
Michael Jackson a rajongóinak létrehozott A szórakoztatóművész szóvívője, Stuart Backerman, múlt héten már elmondta, hogy a 45 éves énekes így kommunikál majd a médiával és a rajongóival. Ahogy Jackson fogalmaz: "az ügyem hivatalos kommunikációjának" forrásaként szolgál a honlap.

"Amint tudják, a közelmúltban rendkívül súlyos vádakat hoztak fel ellenem " - írta Jackson a hat bekezdésből álló nyilatkozatában, "azonban ezek óriási hazugságra alapozottak. Ezt a tárgyalóteremben bebizonyítjuk, és ezzel túlleszünk ezeken a rettenetes időkön."

Jackson elmondta, hogy jogi képviselői azt tanácsolják neki, hogy minél kevesebbet nyilatkozzék az ügyről annak megoldásáig. "Kétségtelenül mindannyiunk számára rendkívül frusztráló lesz ez az időszak" tette még hozzá Jackson, de arra figyelmeztette rajongóit, hogy ezalatt kétkedéssel fogadjanak mindenkit, aki a barátjának mondja magát, vagy azt állítja, hogy a nevében beszél.

"Nem fogunk találgatásokba bocsátkozni. Nem fogunk helyszíni közvetítést adni minden friss fejleményről vagy minden felreppenő állításról" írja a szájt működésével kapcsolatban. "A szándékaink szerint ezt az ügyet a tárgyalóteremben tárgyaljuk, és nem a nyilvánosság vagy a média előtt."

Geraldine Hughes leleplező könyve

Geraldine Hughes, aki az 1993-ban Jacksont vádló fiút képviselő ügyvédnek, Barry Rothmannak a titkárnője, most elkészült könyvében állítása szerint a tíz évvel ezelőtti tárgyalás eddig titkos adatait leplezi le.

A Jóvátétel, Michael Jackson elleni gyermekmolesztálási vádjai című könyv a szerző állítása szerint mindarra fényt derít, ami a tárgyalás és a nyomozás színfala mögött zajlott. "Fejezetről fejezetre hozom nyilvánosságra azokat a titkos adatokat, jegyzetbírósági dokumentumokat, melyek magukért beszélve bizonyítják Michael Jackson ártatlanságát" - írja Hughes.

Három főbb "bizonyítékot" említ elöljáróban:
- A gyermekelhelyezési perben kulcsszerepe volt annak, hogy az apáé, Dr. Evan Chandleré legyen a gyermekfelügyeleti jog. Chandler csak így juthatott ugyanis a Jackson által ajándékozott milliókhoz.
- Chandler a fiú mostohaapjának, David Schwartznak állítólag elmondta, hogy a fiúval begyakoroltatták a szöveget. "Vannak más emberek is az ügyben" tette még hozzá ugyanekkor. "Minden egy terv szerint halad."
- A nyomozók megfélemlítették azokat a fiúkat, akikre Jackson telefonkönyvén keresztül bukkantak. Azzal kényszerítették őket vallomásra, hogy azt állították: vannak róluk készült intim fotóik, olyan jelenetekről, melyek sosem történetek meg.

Elizabeth Taylor: "Michael ártatlan"

"A média igazságtalanul ítéli el Jacksont, annak ellenére, hogy még nem is volt bírósági meghallgatáson" vélekedik a színésznő ötnapos hallgatása után a New Yorki kiadóján keresztül kiadott hivatalos közleményében Jackson többszörös, 14 éven aluli gyerek-molesztálásával kapcsolatban.

"Nem fogok interjúkat adni, mert a sajtó annyira förtelmesen viselkedett Michaellel. A reakciójuk az, hogy Michael bűnös. Nekem úgy rémlik, hogy mindenki ártatlan mindaddig, amíg a bűnössége nem nyer bizonyítást" írta Taylor. "Tudom, hogy ártatlan, és remélem, hogy mindannyian belátják a tévedésüket."

"Nem csak Michael ártatlanságában hiszek, de abban is, hogy igazolni fogják" áll még a színésznő nyilatkozatában, amelyben kritizálta, hogy minden újság szinte csak ezzel az üggyel foglalkozik.

Taylor következetesen tartózkodott az ügyet érintő bárminemű kommentártól azóta, hogy múlt pénteken a rendőrség és az ügyészség bizonyítékkeresés miatt elözönlötte Jackson Neverland birtokát.

A kétszeres Oscar-díjas, 71 éves színésznő több évtizedes barátságot ápol a valamikori gyereksztárral, akit múlt csütörtökön többszörös gyerekmolesztálási váddal - melyekre egyenként akár 8 évi büntetetést is kaphat - tartóztattak le. A vád szerint egy 12 éves rákos kisfiút molesztált.

Taylor a múltban már kiállt az excentrikus barátja mellett, amikor annak életvitelét érte kritika, és azután is, hogy 1993-ban egy 13 éves fiú molesztálásával vádolták. Taylor legutóbb múlt év áprilisában jelent meg nyilvánosan Jacksonnal, közös barátjuk, Liza Minnelli nagy nyilvánosság előtt tartott New York-i esküvőjén. Minnelli nem nyilatkozott a Jackson elleni vádakkal kapcsolatban.