Mátyás
1 °C
15 °C

Britney Spears nem lopott zeneszámot

2003.05.29. 10:53
Az amerikai bíróság megállapította, hogy a What U See (Is What U Get) című dalnak semmi köze a What You See Is What You Get-hez.
Ejtették a Britney Spears ellen, plágium gyanújával emelt vádat - írta a Yahoo. Lawrence Wnukowski és Michael Cottrill zene- és dalszerzők nem tudták bizonyítani a bíróságon, hogy a popénekesnő What U See (Is What U Get) című zeneszámát az általuk írt What You See Is What You Get című darab alapján gyártotta le.

Spears egy idős dalszerzővel
Wnukowski és Cottrill állításuk szerint 1999-ben kaptak felkérést arra, hogy számokat szerezzenek az új Spears-albumra. A már jogvédett dal egy példányát 1999 végén adták át az énekesnő megbízottjainak. Jorgen Elofsson, David Kreuger, Per Magnusson és Rami Yacoub zeneíró munkások azonban állították, hogy 2003 márciusáig nem is hallottak az említett alkotásról.

Svhiller bíró döntésében hivatkozott a védelem állítására, miszerint Spears Oops!...I Did It Again című albumára felkerült számot 1999 elején rögzítették. A bíró ehhez még hozzátette, hogy a két zenemű - a műfaj keretein belül - nem mutat elég hasonlóságot a szerzői jogi vétség elkövetésének megállapításához.