Kiszivárgott a Gyűrűk Ura 2.?

2002.09.02. 14:01
Négy hónappal a hivatalos bemutató előtt állítólag az interneten terjed a Gyűrűk Ura trilógia második része, A két torony.
Újabb sokk érte a hálózati fájlcsereberélők ellen küszködő amerikai filmipart, amikor vasárnap kiderült, hogy többen az interneten kezdték árulni a világhírű Tolkien-trilógia második részének filmváltozatát.

Bár a produkciót forgalmazó AOL Time Warner képviselője kétli, hogy az eredeti film szivárgott volna ki, kemény retorziókat helyezett kilátásba az online csencselőkkel szemben: "Komoly fenntartásaim vannak a hírrel kapcsolatban, hiszen még az sem biztos, hogy elkészült a film végső verziója. Abban az esetben viszont, ha valóban napvilágra került a film, vagy annak akár csak egy részlete, nagyon szigorú intézkedéséket teszünk mindenki ellen, aki letölti!"

A Drudgereport információi szerint a "kereskedők" azonban teljesen biztosak benne, hogy az eredeti filmet sikerült megszerezniük. Független rajongói oldalakon ugyanakkor szintén cáfolják, hogy eredeti felvételek kerültek volna forgalomba. A legforgalmasabb nem-hivatalos Gyűrűk Ura-oldal szerint a kérdéses mozgóképek egytől-egyig hamisítványok.

Az elkészült filmről szóló spekulációk egyébként nem alaptalanok, hiszen a filmtrilógia mindhárom részét közel egy éven belül forgatták le 1999-2000-ben. Az Új Zélandon készült felvételek természetesen csak hosszas utómunkálatok során nyerik el végső formájukat, a két évvel ezelőtti forgatásokból már azonban elkészülhetett "A két torony" közel végleges verziója.

Nem csoda, hogy a filmet gyártó New Line Cinema nem örülne a kiszivárgásnak, hiszen a rekordköltségvetésűnek tartott trilógia összesen 190 milliójába került a stúdiónak, és ennek már többszöröse térült meg csak az első rész jegybevételekből.

Amíg nem kerül minden kétséget kizáróan nyilvánosságra Frodo és társainak további kalandjai, addig csak "A két torony" hivatalos előzeteseit lehet megnézni, illetve be kell érni a valóban letölthető "2. Rész - A klónok támadása" vagy a "Pók-ember" DVD-másolataival.