Mandela segélykoncertjét a KFT közvetíti

2003.11.28. 14:47
Magyarországon kizárólag a KFT zenekar honlapja közvetíti élőben a Nelson Mandela felkérésére szerveződött, nagyszabású rock koncertet. A szervezők a szombaton 18.00 órakor kezdődő jótékonysági rendezvényre a fokvárosi Greenpoint Stadion 40.000 nézőjén kívül 2 milliárd tévéző, rádióhallgató és internetező figyelmére számítanak.
Peter Gabriel, Anastacia, Bono, a Queen tagjai, a Eurythmics, Paul Oakenfold, Zucchero, Béyoncé, a The Corrs áll többek között színpadra.

Bono
A világsztárok a szabadságharcos Mandelával karöltve arra hívják fel a világ figyelmét, hogy az afrikai AIDS-helyzet mára az egész kontinenst az éhezésnél, háborúknál is nagyobb mértékben sújtó katasztrófává vált, melynek megoldásához elsősorban nem pénzre, hanem nemzetközi összefogásra és felvilágosításra van szükség.

A 46664 nevű akció - mely Mandela 27 éven át viselt börtönkódjáról kapta nevét - ezzel a koncerttel, az internetről letölthető számokkal, a világ majdnem minden országból hívható 46664 végződésű telefonszámmal, valamint CD és DVD kiadásával támogatja Nelson Mandela kezdeményezését. Miközben a stúdióban David Bowie, Lou Reed és Paul McCartney is csatlakozott az akcióhoz, George W. Bush és Tony Blair egyaránt kinyilvánította a korábbinál nagyobb támogatását az afrikai vészhelyzet megállítására.