Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Hermafrodita Hitler-festmény Marylin Mansontól

2002.09.20. 14:39
Nagy sikerrel mutatta be Hollywoodban "A groteszk aranykora" című, saját festményeiből válogatott kiállítást Marylin Manson. A helyi krém azonnal ráizgult a bizarr galériára, egy hermafrodita Hitlert ábrázoló kép tetemes összegért kelt el.
Az önmagát sátánista életművészként definiáló Brian Warner, ismertebb nevén Marylin Manson, kissé belefáradhatott a zeneipari visszásságokba, mert azzal indokolta legújabb kedvtelését, hogy az "nagyon nyugtató". Mint elmondta, szereti a gyerekes pasztelszíneket, s ezért gyerekfesték-készletet használt a képek készítésekor.

Die Deutsche Kampferin
A kiállítás megnyitóján nem kisebb helybéliek jelentek meg, mint Nicholas Cage és új felesége, Lisa Marie Presley. Több híresség azonnal lecsapott a csemegékre. Flea, a Red Hot Chilli Peppers basszgitárosa, 30 ezer dollárért vásárolt meg egy Elizabeth Short-portét. A Hollywoodban csak 'Fekete Dáliaként' ismert színésznő 1947-es halála egyike a legrejtélyesebb Los Angeles-i bűntényeknek: félbevágott meztelen holttestével kapcsolatban máig nem találtak bizonyítékot.

A megnyitón feltűnt Jack Osbourne, Ozzy fia is, akit az MTV valóságshowjának stábja is elkísért néhány kamerával. Jack csupán 15 ezret fizetett apja kollégájának egyik festményéért. A legtöbbet, 55 ezer dollárt, egy olyan Hitler-festményért adtak, melyen a diktátor hermafroditaként jelenik meg.

A sikeres galéria egyébként Manson új albumának beharangozója is egyben, melynek címe azonos lesz a kiállítás címével. Az énekes elmondta, hogy a "A groteszk aranykorával" a 30-as évekbeli Berlin és Hollywood előtt akart tisztelegni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?