McCartney rátámadt a lesifotósra

2003.09.19. 13:55
Az éhezőművészt meglátogató egykori gombafejűt saját szóvivője árulta el, ezért őt kirúgta, a lesben álló fotóst pedig földre teperte, miközben káromkodott. A rendőrség még nyomoz.
Paul McCartney kirúgta szóvivőjét, miután csütörtökön késő éjjel veszekedés tört ki köztük az éhezőművész David Blaine ketrece körül. A rendőrség még nyomoz a Beatles egykori zenészének és egy fotóriporter közt kirobbant összetűzés ügyében.

Az eset hátterében McCartney szóvivője, Geoff Baker áll, aki "hülye módon" értesítette a fotóst látogatásukról. A fiatalabb korában gombafrizurájáról elhíresült sztár egy vacsoráról érkezett barátaival a London belvárosában felfüggesztett plexiketrechez, amelyben David Blaine arra készült, hogy négy nappal megdöntse Jézus éhezési rekordját (Luk 4,2).

Lefog, kicsavar, káromkodik

A mutatvány szemrevételezése közben jelent meg Kevin Wheal, a fotóriporter, hogy megörökítse az eseményt. "Akkor a barátai - akik inkább testőröknek tűntek egyébként - lefogtak, és kicsavarták kezemből a fényképezőgépet" - nyilatkozta az esetről Wheal.

McCartney még káromkodott is, derült ki, majd a földre teperte a sajtó munkatársát.

Ezt követően mondott fel sajtósának, aki már 14 éve teljesít szolgálatot a lovagi címmel is kitüntetett zenész mellett. "Paul felháborodott, és közölte, hogy ki vagyok rúgva. Teljesen fel volt dúlva", részletezte az esetet a sajtós.

A rendőrség még nyomoz az ügyben. Eddig annyi bizonyos, hogy az illuzionista 44 napot kíván ketrecében eltölteni étkezés nélkül, továbbá hogy McCartney "nagyon dühösnek tűnt" mikor kiderült, saját szóvivője árulta el őt.

Baker, aki azóta nem is találkozott a zenésszel, töredelmesen vallott az esetről: "mikor elmondtam, hogy én hívtam ide a fotóst, Paul hozzá fordult, és kijelentette, ez nem a te hibád. Igazad volt. Azután káromkodott még, majd azt ordította nekem, hogy ki vagyok rúgva".