Telt ház várja McCartney-t Budapesten

2003.05.13. 15:20
Minden valószínűség szerint telt ház előtt játszik Paul McCartney csütörtökön a Budapest Sportarénában; az egykori Beatle koncertje előtt már két órával korábban, este hat órakor kinyitják a kapukat a közönség előtt - tájékoztatta a Multimédia Concerts kedden az MTI-t.
A Beatles együttes énekese, dalszerzője és basszusgitárosa a múlt hónapban kezdte európai koncertkörútját.

Paul McCartney több hangszert is megszólaltat az este folyamán. Höfner Violin és Rickenbacker 4001-es bassusgitáron, Les Paul Flame Top elektromos, valamint Martin J18 és Martin D28, Epiphone Texan és Gibson Everly Brothers akusztikus gitáron, illetve Yamaha zongorán játszik majd.

A vele érkező zenészek közül Paul "Wix" Wickens billentyűs már hatéves kora óta zenél, 1989. óta dolgozik Paullal. Korábban többek között a The Pretendersszel, Céline Dionnal, Joni Mitchellel, Bob Dylannel, a Status Quo együttessel, Bon Jovival lépett fel.

Rusty Anderson gitáros nyolcéves korától játszik elektromos gitáron és tizenöt éve Los Angeles vezető sessonzenészei közé tartozik.

Abe Laboriel Jr. dobos tavaly csatlakozott McCartney együtteséhez. Brian Ray gitáros és basszusgitáros többek között Etta James, Rita Coolidge, Johnny Holliday és Shakira társa volt.

16 ország, 91 koncert

A Multimédia Concerts írásos tájékoztatója szerint a koncertsorozat 2002 áprilisában indult: Paul McCartney és csapata tizenhat országban 91 koncertet ad. A Billboard zenei magazin és a Pollstar koncertügynökség egyaránt az év legfontosabb turnéjának nevezte a Back In The Worldot.

A koncerten elhangzó 36 dal közül 22 a Beatles-repertoár része volt. A turné kezdetére megjelent dupla CD már kétszeres, míg a DVD háromszoros platinalemez az Egyesült Államokban.

Paul McCartney és stábja Bécsből érkezik. A Back in The World turné június 1-jén a liverpooli koncerttel zárul.